Çözüldü Ryzen 5 2600X oyunlarda hep 3.7 GHz'de çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zerone

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. 3-4 gündür araştırıyorum ama soruna bir çözüm bulamadım. Sorun şu OC olmadan önce oyunda 3.7 GHz'de çalışan işlemcime OC yapmak istedim her şey stabil 4.1 GHz seviyelerine çok rahat ve serin kalarak çıktım ama yine de işlemcim 3.7 sabit hızda oyunlarda performans veriyor. Ekstra olarak oyundan çıktığımda eski OC'siz hızı olan 3.6 GHz'de sabitleniyor. Artış olmuyor. Bunlar olurken Game mode ve CPB kapalı. Sorunun çözümünü bilen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Sistem özellikleri.
B450M Bazooka anakart.
Ryzen 5 2600X işlemci.
Trust 22545 GXT 764 sıvı soğutma.
GTX 1060 6 GB.
16 GB RAM.

Çözüm
OC yaptıysanız zaten 4.1 GHz'de stabil olarak kalacaktır.

Stabil olarak masaüstünde çalışıyor ancak oyuna girince 3.7 GHz'ye düşüyor.
Çözüldü!
Bitsum Park Control, Quick CPU tarzı programlar yüzünden işlemci oyunda düşük çalışıyormuş. Programı kaldırdıktan sonra düzeldi. Fark etmemin sebebi masaüstünde OC'li, oyunda OC'siz olarak çalışmasıydı.
OC yaptıysanız zaten 4.1 GHz'de stabil olarak kalacaktır.

Stabil olarak masaüstünde çalışıyor ancak oyuna girince 3.7 GHz'ye düşüyor.
Çözüldü!
Bitsum Park Control, Quick CPU tarzı programlar yüzünden işlemci oyunda düşük çalışıyormuş. Programı kaldırdıktan sonra düzeldi. Fark etmemin sebebi masaüstünde OC'li, oyunda OC'siz olarak çalışmasıydı.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı