Ryzen 5 2600X sistem anakart önerisi

Bütçe
2000
Asus TUF Pro S. Anlamıyorsa burada konu açsın yardımcı olurlar.
Ya hocam ısrarla neden "açsın yardımcı olurlar diyorsun". İkidir aynı şeyi yazıyorsun bende hep aynı şeyleri diyorum. Anlamıyorsun galiba :D "UĞRAŞMAZ" diyorum. Kendisi konu açsa zaten burada ben neden "ONUN ADINA" konu açayım??????? Uğraşmaz diyorum niye ısrar ediyorsun ki.

Teşekkürler bu arada öneri için bakıyorum.
R5 2600X zaten çipinin potansiyelinin sınırına dayanmış bir işlemci OC ile 5FPS anca belki.
Kendisi istiyor yapabileceğim bir şey yok. Bende benzerleri söyledim. Anakart önerisi varsa beklerim.

Ya hocam ısrarla neden "açsın yardımcı olurlar diyorsun". İkidir aynı şeyi yazıyorsun bende hep aynı şeyleri diyorum. Anlamıyorsun galiba :D "UĞRAŞMAZ" diyorum. Kendisi konu açsa zaten burada ben neden "ONUN ADINA" konu açayım??????? Uğraşmaz diyorum niye ısrar ediyorsun ki.

Teşekkürler bu arada öneri için bakıyorum.

Kendisi istiyor yapabileceğim bir şey yok. Bende benzerleri söyledim. Anakart önerisi varsa beklerim.

Arkadaşın Intel sisteme geçmeyi düşünür mü? 2500 TL'ye Ryzen 5 3600'den daha güçlü bir işlemci ve anakart tavsiyesi yapabilirim.

@Hamza Ensar Sağlam 5800X'i besleyen B450 Tomahawk'ın mı VRM'i mi berbat? Garip bir yaklaşım doğrusu.

Ayrıca B450 alacaksa TUF Pro S'ten başka anakart bakmasın. Diğerlerinin VRM'leri berbat.

@Aydın Bekoğlu İşlemciyi uzun vadede değiştirmeyi düşünmüyorsanız paranızı israf etmenin mantığı yok bana göre. B450M S2H V2 fazlasıyla yeterli. Yanına da 224-XT veya T6 Ultra alır kullanırsınız. :)

@Hamza Ensar Sağlam 5800X'i besleyen B450 Tomahawk'ın mı VRM'i berbat? Garip bir yaklaşım doğrusu.

@Aydın Bekoğlu İşlemciyi uzun vadede değiştirmeyi düşünmüyorsanız paranızı israf etmenin mantığı yok bana göre. B450M S2H V2 fazlasıyla yeterli. Yanına da 224-XT veya T6 Ultra alır kullanırsınız. :)

B450'ler arasında en iyi VRM'e sahip anakart B450 Tuf Pro S ama. Ayrıca ona bakarsak B450 S2H'de 5600X'i besliyor.

@Hamza Ensar Sağlam Ben en iyi VRM'e sahip değil diye bir tabir kullandım mı mesajımda? Yazdığınız şeyi okuyun. Dönüp benim yazdığımı okuyun. Ardından cevap verin. Yanlış bilgilendirmeye giren mesaj paylaşmışsınız. Uyarmak amaçlı alıntıladım. B450M S2H 5600X'i "sağlıklı" besler diyemezsiniz. Takabiliyor olmanız o kartın işlemci için uygun potansiyelde olduğunu göstermez.

@Hamza Ensar Sağlam Ben en iyi VRM'e sahip değil diye bir tabir kullandım mı mesajımda? Yazdığınız şeyi okuyun. Dönüp benim yazdığımı okuyun. Ardından cevap verin. Yanlış bilgilendirmeye giren mesaj paylaşmışsınız. Uyarmak amaçlı alıntıladım. B450M S2H 5600X'i "sağlıklı" besler diyemezsiniz. Takabiliyor olmanız o kartın işlemci için uygun potansiyelde olduğunu göstermez.

Hayır sağlıklı bir şekilde besliyebiliyor. Bana kalırsa B450 Tomahawk parasını hak etmiyor.
B450 yerine artık bence B550'lere geçilmeli sonuçta artık Windows 11 TPM 2 desteği istiyor ve çoğu B450 de bu destek yok.

Bu arkadaşın dediği aklıma gelmemişti.

Bunu alırsa daha iyi olur:

Şahsen iki anakartta bu işlemci için çok yüksek. Ama arkadaşın hem bütçesi yüksek hem de ileriye dönük olur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı