Ryzen 5 2600X Sistem Mavi Ekran ve Oyundan Atma Sorunu

Aqyol

Decapat
Bir ay önce aldığım sistemimde ilk günden beri bu hataları alıyorum. İki defa temiz kurulum yaptım ve iki defa Display Driver Uninstaller ile ekran kartının sürücüsünü tamamen sildim (sonra en yeni sürücüyü kurdum). Hiçbiri fayda vermedi o yüzden görüşlerinizi bekliyorum.

Sistemim:
  • -Ryzen 5 2600X
  • -ASUS B450 PLUS
  • -16 GB 3000 MHz RAM
  • -ASUS RX 5700 Referans
  • -Termaltake View 27 600W 80+
  • -Kingston HyperX 480 GB SSD

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2019-08-28 170233.png
    Ek Açıklama 2019-08-28 170233.png
    17,3 KB · Görüntüleme: 61
  • Ek Açıklama 2019-08-28 170304.png
    Ek Açıklama 2019-08-28 170304.png
    18,3 KB · Görüntüleme: 48
Selamlar,

Öncelikle baktığım kadarıyla alınan hatalar watchdog ve atikmdag kaynaklı.

Atikmdag hatası, " AMD Adrenalin yazılımı sık sık sys dosyalarını kontrol eder ve yeniler. SYS dosyaları dediğimiz ise windows/system32'de amd sürücüsüne ait sistem dosyalarıdır. Bu dosyaları yazılım sürekli kontrol edip değiştirme isteğine karşın windows10 system32 dosyalarına erişimi yasaklar. (Yönetici olsanız bile değişiklik yapamıyorsunuz.) Bu durumdan ötürü günde 2-3 kez çakışma yaşanır ve sistem atikmdag.sys mavi ekranı verir ardından yeniden başlar." ( Alıntıdır. )

Çözüm olarak;

AMD'nin bütün sürücülerini kaldırın. DDU ve ya başka programlar aracılığıyla. (Temiz kurulum en garantisi olabilir.) Ardından AMD'nin eski driverları yani Crimson yazılımından herhangi bir driver indirip, (NOT: Adrenalin olmayacak 2016 yılına ait herhangi bir driver olabilir. Kendi sitesinde mevcuttur.) Bunu kurduktan sonra sorunun çözülme ihtimali yüksek. Eski bir driver kullanmış olacaksın ama en azından bir süre belki işine yarayabilir. Günde 3-4 saat arayla "mavi ekran" hatası alan bir kişi bunu yaparak sorununun çözüldüğünü belirtmiş. Umarım yardımcı olur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı