Ryzen 5 2600X ve 1660 Ti sistem toplama

Kutay Karadağ

Decapat
Arkadaşlar iyi günler size 2 tane sorum olacak. İlk önce alacağım sistemi yazayım.

• MSI GTX 1660 Ti 6 GB Armor
  • Ryzen 5 2600X
  • MSI B450M PRO-VDH Plus 3466MHz
  • Adata XPG 8 GB gammix D30 2X
  • 240GB SSD
  • 650 volt PSU
  1. Sorum şu değiştirmem gereken uyumsuz bir şey var mı, sıkıntı çıkartacak herhangi bir şey önerilerinizi bekiyorum.
  2. Sorum da şu ben bu sistemi ileriye dönük olarak düşündüm ve o yüzden böyle topladım ileri de bu sisteme RTX 2060 veya 2070 takmayı düşünüyorum sizce sıkıntı çıkartır mı ya da ileri de ekran kartından başka bir şeyi de değiştirmem gerekir mi?
  3. Ryzen 5 2600X 1 yıl kullanırsın sonrasında çok ısınır değerini kaybeder dediler i5 9400F al diyorlar ne diyorsunuz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda i5 9400F rahat bir şekilde FPS olarak geçiyor Ryzen 5 2600X'i ben de günde 6-10 saat bilgisayarlar oynayan birisiyim sadece oyun için alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası ben AMD tercih etmezdim ama öyle 1 yıl kullanırsın sonra kullanamazsın gibi bir şey olduğunu sanmıyorum. Ürünlerin linkini atarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Ayrıca o 650 volt değil Watt olacak. İleride 2060 takarsan sıkıntı çıkmaz iki işlemci de iyi. Parçalar uyumsuz değil sadece kasa göremedim o kadar. Siz en iyisi bütçenizi belirtin ona göre yardımcı olalım.

Bütçem ordaki anakart ekran kartı işlemci ve ramler kadar yani bu 4 parça toplam 4110 TL tutuyor benim sistemim var zaten sadece bu belirttiğim 4 parçayla değiştiricem
Dediğim gibi oyun için hangisi daha iyidir,ileriye dönük olması benim için çok önemli ileride 2060 2070 falan takıcam.Eğer i5 9400F alırsam ona göre bi anakart bulmam lazım ve bu b450m anakart 626 lira yani i5 9400F buna uyumlu değil ve uyumlu bir anakart bulamadım ben yani uyumlu bulunursa da ileride 2060 2070 takabilir miyim

Abi kaç yıldır kullanıyorsun ısınma oldumu oyunlarda performans düşüşü FPS düşüşü oldumu
Attığım videoda i5 9400F daha fazla fps veriyor oyunlarda anlatırmısın abi biraz
6 ay ne oldu bi sıkıntı yok o videoda izlediysen 9400F kullanımı daha yükseklerde olurken 2600X daha düşük bi CPU kullanımı sunuyor. Cekirdek sayısı daha fazla OC acik. Ayriyeten 1 yıl sonra ısınma olayı bence işlemci degil işlemci için kullanılan termal macun veya soğutma sisteminde oluşan sıkıntılardandır. Intel ucuza kaçmak için çekirdek ile plaka arasında macun kullanıyorken AMD işçilikten kaçmayıp lehim kullaniyor diye biliyorum.

Abi kullanımının düşük olması o o bilgisayarı yormadığı anlamına geliyor ama bu bi taraftan da kötü tam performansını alamıyor 2600X i5 9400F tam performansını alıyor. 1 yıl sonra ısınma olayıda amd nin genel problemi diyorlar sonradan soğutucu alarak bu durumu kapatabilirsiniz dediler.İkisininde çekirdek sayısı 6 abi birde i5 9400F in cpu sıcaklığı daha düşük,overclock nasıl açık oluyor

Abi kaç yıldır kullanıyorsun ısınma oldumu oyunlarda performans düşüşü FPS düşüşü oldumu
Attığım videoda i5 9400F daha fazla fps veriyor oyunlarda anlatırmısın abi biraz
Bende 2600x tercih ettim. Yine olsa yine tercih ederdim isinma sorunu yok. OC yapilmayacak ise stok fan ve iyi bir kasa hava sirkulasyonu yeterli. 2600x OC yapilarak 9400f seviyesinde fps verebilir. Coklu cekirdek performansida cebinizde kalir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…