Ryzen 5 2600X ve GTX 1060 sistem toplama

Sudo

Kilopat
Parçalara karar verdim ancak uyumluluk sorunu yaşar mıyım? Bilindik sorunlar var mı? Gibi soruların cevabını aramak için bu konuyu açtım.

• - Anakart: MSI B450 Tomahawk
  • - işlemci: Ryzen 2600X ( + Anakart = 2382 TL)
  • - Ekran kartı: MSI GTX 1060 Gaming X 6G (2193 TL)
  • - Kasa&PSU: Gigabyte Sumo Y 700w - 887 TL
Diğer parçalar bütçeye uygun şekilde tamamlayacağım. Onların uyumsuzluk sorunu çıkarmayacağını tahmin ediyorum.

Yukarıda belirttiğim ekran kartı, anakart ve işlemci birlikte tam performans verir mi ve dengeli midir? GTX 1060 ve Ryzen 2600x ile oluşturulmuş bazı sistem videolarını Youtube üzerinden izledim. Ancak merak ettiğim;
  • Sanırım kasa biraz eski bir model ve içerisinde gelen PSU Cougar 700w 80+. Yeterli midir yoksa belirttiğim fiyata daha uygun ve güncel bir kasa ve PSU bulabilir miyim?
  • Bilindik sorunlar var mı? Örneğin X370 ve B350'yi 2.jenerasyon Ryzen işlemciler ile kullanmak (BIOS update) sorunlu. Mavi ekran sorunları gibi.
  • Sistem parçalarını ayrı ayrı alıyorum. Ekipmanları birleştirirken başka kablo ihtiyacı doğar mı? Yoksa sıfır kutularından çıkarken zaten gerekli kablolar dahil edilmiş midir?

Dolar kuru malum sistem parça fiyatları bir hayli yüksek. Bu yüzden aldıktan sonra bir sorun yaşamamak için önce Technopat ailesine sorma gereği duydum.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cougar psu frisby markasına ait. Genel olarak pek de iyi bir ünü bulunmuyor. Benim önerim gerekirse kasayı ucuz bir model alın ama psu kaliteli olsun. Evga,corsair gibi markalara bakaiblirsiniz. 600W da yeterli olur bu sisteme. Bir de ram alırken düşük frekanslı almamaya dikkat edin ryzenlerin performansı ram hızıyla da direkt orantılı. 3000 çok iyi olur o olmazsa en az 2400 iyi gider.

Evet G. Skill 3000 Mhz model bir ram almayı düşünüyorum.

Frisby sadece dağıtımını yapıyor Cougar'ın. Cougar kaliteli bir markadır. Ancak o model eskidi. Başka modellere bakın. PSU ve kasa için bütçe 900 TL civarı mı?

Kasa ve PSU toplamda 900 TL'yi geçmemeli. Yukarıda belirttiğim Gigabyte Sumo Y 700W kasayı hepsiburada.com'dan 887 TL'ye almayı düşünüyordum. Ancak eski PSU'larda kondansatörlerin eskimesi sonucu çok performans kaybı olduğunu okumuştum. Bu fiyata da dolar kuru yüzünden hem kasa hem güncel ve modüler bi PSU almak mümkün değil gibi görünüyor. Eğer öyleyse bu bütçeye uygun kasa ve PSU linki atabilir misiniz?

Dün yani pazar günü vatanbilgisayar.com'da o fiyata satılıyordu. İşlemci ve ana kartta yukarıda belirttiğim fiyattaydı. Tabi bugün tekrar yükseltmişler. Ben siparişi dün verdim ödemeyi henüz yapmasam da. Bu konu ışığında ödemeyi tamamlayacağım. Bu tarz siteler hafta sonu ve gece saatlerine özel indirimler yapabiliyorlar. En azından Vatanbilgisayar ve Mediamarkt bu şekilde. Bu yüzden hafta sonu, geç saatlerde tekrar kontrol etmenizi öneririm.
PSU tavsiyesi için teşekkürler.
Gün itibariyle kasa ve PSU'ya zam gelmiş. Alternatiflere bakıyorum. Hem kasa hem PSU için toplam bütçe 800-900 TL.

Kasa Dark N10 nasıldır? Bu sisteme uyar mı? PSU ve anakart boyutları uyar mı? Ya da başka önerisi olan var mı? Birde PSU'larda anakart ve pin uyum sorunu oluyormuş. Bu yüzden sistemi göz önünde bulundurarak öneride bulunursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…