Ryzen 5 2600X ve GTX 1070 Ti sistem için yükseltme önerisi

thebaros25

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba herkese,

5 yıl önce bir sistem toplamıştım Ryzen 5 2600X ve GTX 1070 Ti olan. Şimdi sistemi yavaştan güncellemeye karar verdim sistemde 700W Bronze sertifikalı güç kaynağı bulunuyor. İlk güncellemeyi ekran kartı ile yapacağım başta darboğaz olacak ama yıl başı indirimlerinde işlemci ve anakartı değiştirmeyi düşünüyorum.
Ekran kartında şüphede kaldım bütçe sınırlı 30-32K sınırında. İlk olarak aklımda MSI RTX 4070 Ti Gaming X Trio almak vardı, MSI seçmemin nedeni 1070 Ti da yine MSI Gaming X serisiydi 5 yıldır hiç bakım yapmama rağmen sorun çıkarmadı. Ürünlere bakarken daha önce duymadığım PNY markasının Amazon.com.tr şu modelini gördüm. Aradaki 6 bin lira az bir tutar değil bütçemi zorlayan bir tutar ama performans olarak 6bin lirayı kabul edip 4080 almak mantıklı mı? Bir de bu PNY markasının kalitesi garantisi hakkında bilgisi olan var mı yardımcı olabilir misiniz?

Marka köklü güvenilir iyi bir firma. Kartı Amazon'dan alacağın için yaşayacağin herhangi bir problemde yardımcı olacaklarından eminim. Aradaki 6 bin TL'ye kesinlikle değer, şimdiden hayırlı olsun.

Merhaba herkese,

5 yıl önce bir sistem toplamıştım Ryzen 5 2600X ve GTX 1070 Ti olan. Şimdi sistemi yavaştan güncellemeye karar verdim sistemde 700W Bronze sertifikalı güç kaynağı bulunuyor. İlk güncellemeyi ekran kartı ile yapacağım başta darboğaz olacak ama yıl başı indirimlerinde işlemci ve anakartı değiştirmeyi düşünüyorum.
Ekran kartında şüphede kaldım bütçe sınırlı 30-32K sınırında. İlk olarak aklımda MSI RTX 4070 Ti Gaming X Trio almak vardı, MSI seçmemin nedeni 1070 Ti da yine MSI Gaming X serisiydi 5 yıldır hiç bakım yapmama rağmen sorun çıkarmadı. Ürünlere bakarken daha önce duymadığım PNY markasının Amazon.com.tr şu modelini gördüm. Aradaki 6 bin lira az bir tutar değil bütçemi zorlayan bir tutar ama performans olarak 6bin lirayı kabul edip 4080 almak mantıklı mı? Bir de bu PNY markasının kalitesi garantisi hakkında bilgisi olan var mı yardımcı olabilir misiniz?
PNY Amerikan firması sorun yaşadığınızda size avrupa şubeleri olan Fransa üzerinden destek sağlar, güvenebilirsiniz. Bazı modellerinde sıcaklık sorunu var, mesela bendeki 1660 Super biraz fazla ısınıyor ve muhtemelen kartı Fransa'ya göndereceğim.

Aşağıda bana verilen cevabın fotoğrafını göndereceğim, 1 günden kısa sürede dönüş yaptılar ve kartımı değiştireceklerini söylediler, muhtemelen gönderdiğimde bana üst model kart gönderirler, 1660S stoklarının olduğunu sanmıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    29,7 KB · Görüntüleme: 23
Cevaplar için teşekkürler. @384710 Fransaya kartı gönderirken kargo ücretlerini onlar mı karşılıyor bilginiz var mı ?
Evet, sizin herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yok. Türkiye içerisinde de PNY'nin servisini yapan firmalar var ama Türkiye'de garanti süreçleri 1 ayı buluyor, yurt dışına gönderdiğinde sorunun 1 haftada çözülüyor, üstüne tamir işlerine girmeden sana sıfır ürün ya da daha üstü gönderiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı