Benim sistemimde neredeyse aynı. Anakart olarak b450 tomahawk işinizi görecektir. Ayrıca işlemciyle birlikte gelen stok soğutucuyu denemeden sıvı soğutma almanızı tavsiye etmem. İşlemciyi 3.6 GHz e sabitledim ve sıcaklıklar gayet tatminkar seviyede.
Ayrıca bir HDD eklemenizi tavsiye ederim. Başta gerek görmemiştim ama sonradan ihtiyaç oluyor.
Benim tavsiyem bu şekilde 2K bir sisteme yönelmeniz yönünde olacaktır.
Bütçeyi 1000 TL civarında aşıyor, ancak kendi sisteminizde monitör olmadığını düşününce elinizde monitör var gibi anlıyor ve onu satıp azıcık daha bütçe artırarak 2K, güncel ve uzun vadeli güzel bir sistem almanızı tavsiye ederim.
m2 oyunlada büyük fark ettirmiyor diye biliyorum 2 3 tane test videosu izlemiştim. Tercihin diye değiştirmedim.
Bütçene göre bence 2K sistem kurman en güzeli.
Elimde 2 TB 7200 Rpm Harddisk ve 120 gb sata ssd ayrıca 1080p monitör mevcut. 2K yada 4K gibi uçuk sistemlere ihtiyacım yok aslında, beni 5 sene rahat götürsün yeter diye düşünüyorum. Online oyun oynuyorum Black Desert Online gibi.