Ryzen 5 2600X ve GTX 1660 Ti sistem toplama

MBirhanM

Kilopat
Daha fazla  
1 haftadır araştırıyorum ve en sonunda önemli ve pahalı parçaları Amazon'dan almaya karar verdim. 400-500 TL daha ucuza geliyor, benim için gayet iyi.

Sizden isteğim resimdeki parçalara uygun800 TL'lik Wifi özelliği olan bir anakart. Beni uzun süre götürecek 32 GB RAM'e izin verecek ve olur da ileride 2080 ucuzlarsa onu takmama izin verecek bir anakart olsun. 2080 olayı olmasa da olur sadece 3 4 yıl götürsün yeter.

Soğutması güzel fan sayısı 4'ten yüksek en fazla 400 TL'lik ATX bir kasa.
480 GB ucuz ve hızlı bir SSD(500/500mb yazma okuma hızı olsa yeterli).

Bu arada toplamayı düşündüğüm sistemde uyumsuz parçalar varsa söyler misiniz pek anlamıyorum uyumlu mu değil mi diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa Dark N10 Advanced önerebilirim, 5 fanlı, kırmızı ledli, devri ayarlanabilir kontrollü 12 mm fanları ile tam bir f/p ürünü... 440 liraya bulabilirsin.
Yerleşik Wifi özellikli bir anakartı 800 liraya bulman imkansız, uzun süreli kullanabileceğin anakart kaliteli bileşenlere sahip kart olmalı, Asus TUF serisini rahatlıkla alabilir, 800 lira fiyatıyla uygundur, extra olarak bir tane de usb wi-fi adaptör alabilirsiniz. Ucuz SSD arıyorsanız buradaki gibi bir disk işinizi görecektir.

Son düzenleme:
gigabyte aorus elite veya msi tomahawk, psu Fsp hyrdo 700w, kasa sharkoon tg5, ssd crucial mx500, Samsung 860 Evo, adata su800 veya su650 bu ürünlere bakabilirsin sistemin uyumlu ama işlemcide bekle derim yeni işlemciler geliyor acelen yoksa bekle derim.

Lütfen bu kadar sorun yaşayan insan varken hala Adata SSD`leri önermeyin.

Aynı fiyata hem görüntü hem kalite açısından şu araların en F/P kasalarından Sharkoon TG5 kesinlikle önerimdir. Hemde üzerinde 4 fan ve üst kısmında 280mm ön kısmında ise 360mm radyatör desteği var. Fazlasıyla göze hitap eden ve geleceğe dönük bir tercih olur.

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.

1660ti sistemden vazgeçtim 2060 almaya karar verdim.
WD Blue 500GB SSDyi tercih ettim.
Kasa olarak Corsairde karar kıldım. 6 fan destekliyor veya 7 yanlışım yoksa.
İşlemciyide 10 15 gün bekleyeceğim Ryzen 3. Nesil işlemcileri.

Benim kullandığım bir SSD markası ben hiçbir sorun yaşamadım bahsettiğiniz sorun nasıl bir sorun?
O zaman bize hayırlı olsun demek düşer

- Alıntı 1.
UserBenchmark: Adata SU650 vs Gigabyte SSD

Bende Adata SU650 240gb modelini kullanıyorum ve ürün 6. ayında durduk yere arıza verdi bir daha açılmadı. Garanti kapsamında hemen yenisini gönderdiler. Arıza veren diskim sürekli 45 derecelerde çalışıyordu(yanında 14 cm fan olmasına rağmen). Yeni gönderilen SSD'de böyle bir sorun yaşamadım 32 derece çalışıyor. Tavsiyeme gelecek olursak ADATA kesinlikle alma ömrü maksimum 1 yıl. 3 yıl sandisk 120gb kullandım hiçbir sıkıntı yaşamadım. ADATA pişmanlıktır.
- Alıntı 2.
Katılıyorum, bende sorun yaşayanlardan birisiyim. Cihaz daha 1 haftasını doldurmadan sistemde donma/takılma problemleri çıkardı. Detaylı araştırmalarım sonucu içeriğinde aşırı ucuz malzemeler kullanıldığını gördüm. Giriş seviyesi tüm SSD'ler bu bakımdan sıkıntılı. Ayrıca bu seviye SSD lerde DRAM bulunmadığından OS için önerilmeyen, ömürleri 5-6 ay içerisinde bitme ihtimalleri olan ürünler. Bu sınıfta başlıca 3 ürün var. Gigabyte, Adata SU650 ve Crucial BX500 modelleri. Örnek olarak Gigabyte Toshiba'nın belleklerini kullanırken kontrolcü olarak SM3111 S11 kullanıyor. Bellekten kazanırken Kontrolcü'den kaybediyoruz. Reddit'te özellikle bu kontrolcüyü kullanan SSD'ler hakkında dikkatli olun uyarısı yapan kullanıcılar var (Toshiba TR200 serisi de bu kontrolcüyü kullanıyor). Crucial BX500 ise Micron firmasının ucuz belleklerini kullanıyor, kontrolcü tarafında yine giriş seviyesi dandik kontrolcüler kullanılmış. DRAM-less SSD ler arasında alınabilir bir SSD ancak yine de tavsiye edilmiyor. Adata SU650 hakkında bir şey bulamadım. Firma 70TBW ömür vermiş ancak bu SSD de 5-6 ay içerisinde pert oluyor. Kısaca ucuz SSD sıkıntılı. Mümkünse Samsung 860 Evo, değilse Adata SU800 serisi. Ancak bu seride de 1-2 kişi sıkıntı yaşamıştı. Ama kontrolcü ve bellek bakımından sıkıntı yaşatmayacaktır, ayrıca DRAM bulunuyor. Ucuz SSD ler arasında bir tek adı sanı duyulmamış Ezcool benim ilgimi çekti. İçerisindeki kontrolcü Adata SU800 serisinde kullanılanlardan. Bellek tarafında ise Toshiba ve Nanya chiplere sahip. Ancak marka hakkında bilgim olmadığı için güvenilir mi bilemiyorum. Ben şahsen ya Ezcool, ya da 200tl daha üzerine ekleyip Samsung 860 Evo alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…