Ryzen 5 2600X vs Ryzen 7 1700

clems34

Hectopat
Yer
Wrocław
Daha fazla  
Merhabalar bu iki işlemci arasında kaldım. Nedeni ise Ryzen 7 1700'ün 3.00GHz olması. Sırf GHz yüzünden peformans eksikliği olur mu? Siz hangisini önerirsiniz? Ekran kartı olarak RTX 2060 veya 2070 düşünüyorum. Böyle bir sisteme 700w PSU yeter mi?

372851

372852

Veriler bir çok değişken barındırıyor, CPU Benchmark adlı siteden alınmıştır.

Power olarak 700 W bir hayli yeterli gelecektir. Power tercih ederken daha önemlisi 80+ bronze veya daha üstü bir sertifikalı psu tercih etmenizi öneririm enerji verimliliği açısından ör: 600 W 80+ bronze sertifikalı veya üstü sertifikalar aramanız psu tercihinde çok daha önemlidir.

Sırf frekans değerine göre işlemci alınmaz, 2600X'in tek çekirdek performansı 1700'den daha iyi. Yani oyunlarda daha iyi performans alırsınız ki ayrıca 2600X overclock için çok iyi bir işlemci frekans değerlerini beğenmiyorsanız ve bu sizi tatmin etmiyorsa overclock yaparsınız.

Merhabalar bu iki işlemci arasında kaldım. Nedeni ise Ryzen 7 1700'ün 3.00GHz olması. Sırf GHz yüzünden peformans eksikliği olur mu? Siz hangisini önerirsiniz? Ekran kartı olarak RTX 2060 veya 2070 düşünüyorum. Böyle bir sisteme 700w PSU yeter mi?
Multicore performansında 1700, singlecore performansında 2600x önde. Buna göre karar size kalmış. Ayrıca 600w PSU yeterli olacaktır.

1. Nesil tercih etmeyin bence. Ve PSU yeterli olacaktır. Ayrıca eğer beklemek isterseniz 3. Nesil Ryzen’ların çok iyi olduğu söyleniyor. Belki 2. Nesilin fiyatları düşer 3. Seri çıkınca. Ama almak isterseniz 2600X’i tercih edin. Tekli çekirdek ve çoklu çekirdekte daha iyi sonuçlar veriyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı