Ryzen 5 3400G ve RX 580 Sistem Açılmıyor

ForestGuardiann

Kilopat
Yer
SAMSUN
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Bilişim Sistemleri
İyi günler yeni topladığım PC açamıyorum. CPU Debug LED yanıyor. Sistemi aşağıda paylaşıyorum.
Konuyu araştırdığım da AMD tabanlı sistemler RAM seçiyormuş doğru mu?

• İşlemci: AMD Ryzen 5 3400G 3,7 GHz.
  • Anakart: MSI B450M GAMING Plus.
  • Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 580 8G OC 256 Bit GDDR5.
  • RAM: Patriot Viper steel 8 GB DDR4 3200 MHz 2x8 GB 16 GB 3200 MHz.
  • Güç kaynağı: Rampage RGB-850 850W 80 Plus Gold RGB full modüler Power supply.
  • Kasa: Gamemax FC-9265G cyber.
  • Soğutucu: Aigo darkflash DT240 sıvı soğutucu.
  • Hard disk: Western digital 3.5" 2TB SATA 6.0Gb/S 64MB.
  • Adata XPG spectrix S40G RGB 256/512GB NVMe M.2 SSD
  • Longline 240GB SSD 3D nand 560MB-530MB/s SATA3 2.5"

Son düzenleyen: Moderatör:
bios geldi mi açılınca yoksa sadece siyah ekran mı
Efendim hiç bir şey olmadı yine siyah ekran görüntü yok nerede yanlış yapıyor olabilirim bilmiyorum videolarda yapıldığı gibi yaptım. Defalarca denememe rağmen yanlışlık var ama nerede monitörden dolayımı görüntü alamıyorum acaba?

Merhaba arkadaşım, Ryzen 3000 Serisi işlemciler'de X570 chipsetli anakartlar kullanmanız gerekiyor. B450 anakartlar ne kadar bios güncellemesi ile desteklese de AMD X570 kullanmanızı öneriyor. Çünkü benimde başıma şuan senin yaşadığın problem geldi. BIOS güncellemesi yapmama rağmen sorun çözülmüyor. Hatta arada bir açılıyor, kapatıp açtığında BIOS sıfırlanıyor yada hiç açılmıyor. 3000 serisi için mutlaka x570 anakart kullanın. Ben sonrasında iade edip X570 anakart aldım ve sorunsuz çalışıyor şuan sistemim. İyi forumlar !

Cevabınız için teşekkür ederim fakat 1.200 TL civarı dediğiniz Anakart maalesef o kadar bütçem yok.

Cevabınız için teşekkür ederim fakat 1.200 TL civarı dediğiniz Anakart maalesef o kadar bütçem yok.
Ozaman işlemciyi almışken biraz beklemeniz iyi olacaktır. Ki beklemek için vaktiniz varsa tabi. B550 chipsetli anakartları beklemeniz gerekecek. Ben de bekleme gibi bir şansım olmadığı için masrafa girip X570 anakart almak zorunda kaldım. Gözüme de gelmedi açıkçası Ryzen 3000 serisi işlemciler mükemmel.

Siz ne gibi şeyler denediniz ben şey duydum ryzen 3 işlemciyle bios update yaptıktan sonra çalışıyormuş.

Hocam belli ki sen yapamadın servise gitmeni öneririm.
Belki donanım arızası olabilir eğer işlemci arızası var ise R5 2600 al.
Kardeşim şimdi ise usb takıyorum flasback tuşuna bastığım zaman anakart açılıyor ve 5 sn sonra kapanıyor ve flashback ledi sabit yanıyor neden sence
Uyumludur ama bios güncellemesi yapması gerekir.
Olmadı bende neden bilmiyorum ama olmuyor flasback özelliği ile yaptım ama görüntü alamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…