Ryzen 5 3400G ve RX 580 Sistem Açılmıyor

ForestGuardiann

Kilopat
Yer
SAMSUN
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Bilişim Sistemleri
İyi günler yeni topladığım PC açamıyorum. CPU Debug LED yanıyor. Sistemi aşağıda paylaşıyorum.
Konuyu araştırdığım da AMD tabanlı sistemler RAM seçiyormuş doğru mu?

• İşlemci: AMD Ryzen 5 3400G 3,7 GHz.
  • Anakart: MSI B450M GAMING Plus.
  • Ekran kartı: Sapphire Pulse RX 580 8G OC 256 Bit GDDR5.
  • RAM: Patriot Viper steel 8 GB DDR4 3200 MHz 2x8 GB 16 GB 3200 MHz.
  • Güç kaynağı: Rampage RGB-850 850W 80 Plus Gold RGB full modüler Power supply.
  • Kasa: Gamemax FC-9265G cyber.
  • Soğutucu: Aigo darkflash DT240 sıvı soğutucu.
  • Hard disk: Western digital 3.5" 2TB SATA 6.0Gb/S 64MB.
  • Adata XPG spectrix S40G RGB 256/512GB NVMe M.2 SSD
  • Longline 240GB SSD 3D nand 560MB-530MB/s SATA3 2.5"

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz ne gibi şeyler denediniz ben şey duydum ryzen 3 işlemciyle bios update yaptıktan sonra çalışıyormuş.
Ben bana gelen b450 anakartı, sırasıyla bütün BIOS güncellemelerini yaptım. (Beta Sürümü hariç). Sistem çok anormal çalışıyordu. CPU'yu geç boot etmeler, bazen sistem açılıyor açılsa da bios sıfırlanmış bir şekilde bazen hiç açılmıyor vs. İlk başta MSI teknik servisini aradım anakarttan şüphelendim ne kadar sıfır alınmış olsa da belki anakart üretim kaynaklı arızalıdır diye. Fakat anakart 2200G ile bios güncellerken çok seri ve hızlı açılıyordu sorunsuz, 3000 serisinde neden böyle yapsın diye düşündüm. MSI teknik servisinde ki arkadaş bu durumu açık ve samimi bir şekilde anlattı. 3000 Serisi CPU'ları sorunsuz bir şekilde güncelleme ile çalıştıran anakartlar çok az. AMD bile X570 öneriyor. Yada B550 chipsetli anakartları bekleyin derim. İyi forumlar !

Anladım ben bios chıps setini makine yardımıyla update yaptırıyorum bakalım olacak mı?

Umarım olur da masrafa girmezsiniz. Şahsen 800₺ gibi bir fark oldu eski anakartla. Bunun RX590 yerine dahada iyi bir kart alabilirdim o bütçeyle.
Şuan şu işlem uygulanacak anakarta "
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
"
Umarım olur da masrafa girmezsiniz. Şahsen 800₺ gibi bir fark oldu eski anakartla. Bunun RX590 yerine dahada iyi bir kart alabilirdim o bütçeyle.
Neden işlemci değişip masraf azaltmak yerine anakartı artırıp masrafı artırmayı seçtiniz?

Ben direk R5 2600-1600 alırdım hem daha performanslı hem daha ucuz BIOS ile de uğraşmazdım.
Onun dışında kasa ve PSU olmamış.
Hocam Yeni nesil varken neden eski nesile yönelsin ki. Hem bu işlemciler 7nm olduğu için daha az güçle daha az ısınıyor. Stok fanla ufacık bir OC ile %100 yükte 70 derecede falan çalıştırabilirsiniz.
Kardeşim bu arada Flash 4GB ve altı olursa olur. 8GB takarsan Anakart onu tanımayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…