Çözüldü Ryzen 5 3400G'de kararsız çekirdek hızı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hsnsrkc

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar.

Ryzen 5 3400G APU işlemci kullanıcısıyım. F/P olarak sistemimden memnunum fakat bir durum hakkında yardıma ihtiyacım var,

İşlemci stok arayüzde 1,5 Volt'lara kadar voltaj verebiliyor kendi kendine bende bu durumu sabit 3.9GHz de 1, 35Volt'ta GPU kısmını da 1500MHz 1, 125Volt'ta sabit tutmak istiyorum. Nitekim GPU kısmında sıkıntım yok sistem daralmadan stabil bir şekilde voltajı ve MHz olarak bana veriyor.

CPU kısmında voltajları seçmeme rağmen çekirdekler kendi kendine ayrı ayrı düşme yapıyor. Bunu MSI Afterburner programıyla oyunda oynarken çok bariz hissediyorum 1500MHz CPU'da çekirdeklerdeki kararsız voltaj düşümü yüzünden çakılmalar yapıyor. Sanki çekirdekler sırayla çalışıyor da sırayla uykuya geçerken biri birinden önce uykuya girip bir anda uyanması gibi.

Voltajlar 1,35 Volt'tan hiçbir işlem yapılmadan bile anlık 0,600 Volt'lara düşüyor. Sürekli sabit voltaj vermek istiyorum. Bu durumu çözebilmem için yardımcı olabilir misiniz?

Sistem özelliklerim.

600W 80+ versalite pus.
2x8GB 3000MHz tforce RAM.
Gigabyte B450M S2H anakart.
AMD Ryzen 5 3400G işlemci.
Gametech 6 bakır 3 fan kule tipi soğutucu.
SanDisk 250GB M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arama yeri-Sistem yapılandırması-Sağ tık-Yönetici olarak çalıştır-Ön Yükleme-Gelişmiş seçenekler-İşlemci sayısı tikle-Ve ordan maks. sayıyı seç- O senin işlemcinin çekirdeklerinin sayısı ve onu en yüksek sayı seçersen, işlemcinin tüm çekirdeklerini kullanır ve ghz en yüksekte olur ve yaptıktan sonra Tamam-Uygula-Tamam deyip burda işimizi bitiriyoruz.
Sonrada BIOS'dan:
-Core Boost
-Global C State
Ayarlarını kapat.
Core boost adı üzerinde, Çekirdekin hızını arttırır.
Global C state control adı başka gözükebilir ama amacı işlemci boşta iken, gücünden kısarak, tasaruf yapmak ve bu da GHz'i dalgalandırır.
Arama yeri-Sistem yapılandırması-Sağ tık-Yönetici olarak çalıştır-Ön Yükleme-Gelişmiş seçenekler-İşlemci sayısı tikle-Ve ordan maks. sayıyı seç- O senin işlemcinin çekirdeklerinin sayısı ve onu en yüksek sayı seçersen, işlemcinin tüm çekirdeklerini kullanır ve ghz en yüksekte olur ve yaptıktan sonra Tamam-Uygula-Tamam deyip burda işimizi bitiriyoruz.
Sonrada BIOS'dan:
-Core Boost
-Global C State
Ayarlarını kapat.
Core boost adı üzerinde, Çekirdekin hızını arttırır.
Global C state control adı başka gözükebilir ama amacı işlemci boşta iken, gücünden kısarak, tasaruf yapmak ve bu da GHz'i dalgalandırır.

Çözüm
Anakartin OC ayarlarindan yapılıyor.
Senin anakartin AMD overclock ayarlari kısmına gir ve istediği frekansı ve voltaji belirle.
AMD Turbo Boost'u da kapat.

Merhaba yorumun için teşekkür ederim. AMD overclocking menüsünden yapıyorum ama yine de aynı Turbo Boost kapalı.

Arama yeri-sistem yapılandırması-sağ tık-yönetici olarak çalıştır-ön yükleme-gelişmiş seçenekler-işlemci sayısı tikle-ve oradan maksimum sayıyı seç- o senin işlemcinin çekirdeklerinin sayısı ve onu en yüksek sayı seçersen, işlemcinin tüm çekirdeklerini kullanır ve GHz en yüksekte olur ve yaptıktan sonra tamam-uygula-tamam deyip burada işimizi bitiriyoruz.
Sonrada BIOS'dan:
-Core Boost.
-Global C state.
Ayarlarını kapat.
Core Boost adı üzerinde, çekirdekin hızını arttırır.
Global C state Control adı başka gözükebilir ama amacı işlemci boşta iken, gücünden kısarak, tasaruf yapmak ve bu da GHz'i dalgalandırır.

Teşekkürler deneyeceğim.

Arama yeri-sistem yapılandırması-sağ tık-yönetici olarak çalıştır-ön yükleme-gelişmiş seçenekler-işlemci sayısı tikle-ve oradan maksimum sayıyı seç- o senin işlemcinin çekirdeklerinin sayısı ve onu en yüksek sayı seçersen, işlemcinin tüm çekirdeklerini kullanır ve GHz en yüksekte olur ve yaptıktan sonra tamam-uygula-tamam deyip burada işimizi bitiriyoruz.
Sonrada BIOS'dan:
-Core Boost.
-Global C state.
Ayarlarını kapat.
Core Boost adı üzerinde, çekirdekin hızını arttırır.
Global C state Control adı başka gözükebilir ama amacı işlemci boşta iken, gücünden kısarak, tasaruf yapmak ve bu da GHz'i dalgalandırır.

Çok teşekkür ederim dediğiniz işlemleri yaptım ve şu an tam istediğim gibi oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı