Ryzen 5 3500X mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

CivCivizm

Decapat
Daha fazla  
İyi günler işlemcimi değiştirdikten sonra yaptığım her şey için mavi ekran yemeye başladım. Oyun oynarken, internette gezinirken hatta bilgisayarımı açtığım anda bile mavi ekran yedim.

Eski işlemcim Ryzen 3 1300X idi, şimdiki işlemcim Ryzen 5 3500X. Diğer bilgisayar özelliklerim: GTX 1060 3GB, anakartım B350M-K, 2x8 GB DDR4 RAM.

Bu da minidump dosyalarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lerim bozulmuş olabilir diye tek tek denedim sıkıntı yok çalışıyor ve sağlamlar ama anakartın ilk RAM soketi sıkıntılı orada sadece tek bir RAM varken bilgisayar açılmıyor bile diğer sokette 2 ramide denedim hiç mavi ekran yemedim ne yapmalıyım anakart bozulmuş olabilir mi?
Şu anda arka arkaya mavi ekran yedim tekrardan tek RAM takılırken.
Tek soket RAM takılırken yine mavi ekran yemeye devam ettim sorun RAM'lerde galiba.
DDU ile sürücümü kaldırdım ve tekrardan kurdum attığınız linkteki eksik ve bozuk dosyaları onarma işlemlerinin hepsini yaptım ve fotoğrafta görüldüğü gibi hiçbir sorun çıkmadı. XMP'yi tam olarak anlamadım BIOS'umda AI Tweaker da AI overclock tuner'ime baktığımda karşısında DOCP yazıyordu zaten XMP değil.
Mavi ekran yemeye devam ediyorum hiçbir şey değişmedi.
Yardım edebilecek yok mu? Ona göre bursum ile anakart alacağım galiba.

Dosya Ekleri

• cmd.png
    cmd.png
    61,1 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı