Ryzen 5 3500X overclock voltajı ne olmalı?

Yunus Emre3212

Hectopat
Öncelikle merhabalar. Ryzen 5 3500X işlemcimde voltaj çok dengesizdi ve sıvı soğutmaya rağmen 55'ten 70'e fırlayıp iniyordu, frekans ise 3.8-3.9 civarı idi. İşlemcinin belirtilen Boost frekansına 4.1 GHz'e sabitleyip 1.2375 Volt verdim, sıcaklıklarda sıçrama yaşanma sorunu düzeldi ve ortalama 4 derece serinledi. AIDA 64'te 10 dakikalık kararlılık testinde de bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Acaba yaptığım şeyin sisteme bir zararı var mıdır?Amacım overclock değil sadece stabilizasyonu sağlamak
Anakartım MSIB450M PRO m2 max

Son düzenleme:
Herhangi bir zararı yok dostum voltajı kısarak deneme yanılma yöntemiyle daha az voltajda stabiliteyi yakalayabilirsin.
size özelden mesaj atamıyorum ulaşabilir mısınız acaba
Herhangi bir zararı yok dostum voltajı kısarak deneme yanılma yöntemiyle daha az voltajda stabiliteyi yakalayabilirsin.
Ryzen master üzerinden 4.0 1.25v ayarlıyorum sonrasında prime95 testini çalıştırdığım da çekirdekler durmaya başlıyor worked stopped hatasi alıyorum acaba başka bir yerden bir ayar yapmama gerek var mi

Son düzenleme:
Hocam kusura bakma uzun süredir aktif olamıyorum BIOS üzerinden yapmayı denediniz mi?
bios üzerinden yapmadım sadece ryzen master üzerinden yapıp prime95 testi yaptım fakat 4.0ghzi 1.25v da ryzen master üzerinden yapıp test ettiğim de herhangi bir problem olmamıştı. prime95 ile yapınca çekirdekleri durduruyor

Şaşırtıcı sıfırılayıp baştan yapmayı denediniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…