Ryzen 5 3500X sistem açılmıyor

Salinovic

Centipat
Sistemi toparladıktan sonra X 570 anakartta bulunan Debug ledlerinden CPU LED'i yandı ve sistem çalışmadı. Sonra CPU'yu kontrol ettikten sonra iki Pi'nin eğilmiş olduğunu fark ettim ve bir iğneyi demire sürterek işlemcideki pinlerin ikisini hassas bir biçimde duzledim sonradan sistemi çalıştırmayı denediğimde bu kez LED'lerden DRAM olan LED yanmaya başladı. RAM'lardan sadece birini takınca CPU LED'i, her ikisini takınca ise DRAM ışığı yanıyor.

Sistem:

-AMD Ryzen 5 3500X CPU.
-ASUS RTX 2070 GPU.
-MSI MPG X 570 Gaming Edge anakart.
-Apacer CL 16 8 GB RAM (Dual)
-Frisby 650W 80+ Bronze PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bellek kitinizi ilk defa duyuyorum, ram destek listesinde de hiçbir ürünü geçmiyor.
Sistemi daha önce b 450 m anakartta test etmiştik çalışıyordu anakart arıza yaptığı için x 570 anakart aldık şimdi de böyle bir sorunla karşılaştık uyum problemi görünmüyor gibi
Bu sisteme bu PSU mu cidden? Saka gibi, farklı PSU ile deneyin. CPU güç girişine voltaj gitmiyor olabilir.
Merhaba, daha önce bu PSU ile sistemi çalıştırmıştık 10 15 gün sorun çıkarmamıştı sonra anakart hatası dolayısıyla anakartı değiştirmiştik PSU kaynaklı olmayabilir ama önerinizi değerlendireceğiz teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı