Ryzen 5 3500X sistem toplama

Bütçe
3300

ibrahimclk

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar. Başlıktan anlaşılacağı üzere Ryzen 5 3500X ile sistem toplamayı düşünüyorum. Elimde RX 580 8 GB ekran kartı ve HDD var. Almaya karar verdiğim parçalar şunlar:

• AMD Ryzen 5 3500X işlemci.
  • Gigabyte B450M S2H anakart.
  • James Donkey 128 GB SSD.
  • Adata XPG Gammix D30 8 GB 3200MHz RAM X2.

Aynı fiyat aralığında farklı parçalar için tavsiyelere açığım. Power supply ve kasa konusunda ise fikir sahibi değilim. En az kaç wattlık bir PSU almam lazım? Nasıl bir kasa alabilirim? Yukarıda bulunan parçaları aldıktan sonra kasa ve power supply için kalan bütçe, 500 ile 650 TL arası.

Patriot Viper Steel 3200MHz DDR4 PVS48G320C6 Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe x2

Böyle daha iyi.

Öncelikle tavsiye için teşekkür ederim. Bu sistemde RAM'leri maximum kaç MHz'de çalıştırabilirim? Genellikle rekabetci ayarlarda PUBG ve CS:GO oynuyorum. CS:GO konusunda sıkıntı yok ancak PUBG'de oyun sonu ve şehir içlerinde kasmaması için bayağı önemli RAM frekansı.

i5-10400F işlemcili bir sistemde, RAM’leri 3000 MHz üstü çalıştırmak için Z490 anakart gerekli ancak fiyatları çok pahalı. @enonertetanem ‘ın önerdiği sistemde H410M anakart var RAM’ler 2666 MHz hızında çalışır, 3000 MHz bir RAM yeterlidir sisteminiz için.

Anladım. Bilgilendirme için teşekkür ederim. AMD'li sistemde karar kıldım. Üstteki sisteme Corsair Carbide kasa ekleyip toplayacağım.

Anladım. Bilgilendirme için teşekkür ederim. AMD'li sistemde karar kıldım. Üstteki sisteme Corsair Carbide kasa ekleyip toplayacağım.
Intel sistem daha iyi olurdu aslında, Carbide pek iyi bir kasa değil. Bütçe kasa için az ise Pollux alın.

Kasa olarak sizin tavsiye ettiğinizi @Kokona Shiki , PSU ve SSD olarak ise sizin tavsiye ettiğinizi @enonertetanem alacağım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Intel konusuna gelirsek temel olarak PUBG oynadığım için RAM hızı benim için önemli çünkü önceki sistemimde FPS yüksek olsa bile oyun akıcı değildi ve yaptığım arastirmalar sonucu bunun RAM hızından kaynaklı olduğunu gördüm. Eğer Intel'de RAM'leri hizlandirma şansım olsaydı saniye düşünmezdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada görüldüğü üzere RAM hızı düşük olunca iki işlemci arasındaki fark azalıyor.

Burada görüldüğü üzere RAM hızı düşük olunca iki işlemci arasındaki fark azalıyor.
Dostum ram hızı oyunu daha akıcı veya daha kötü yapmıyor, işlemciye göre FPS'e/performansa etkisi var o kadar. Oyuna göre değişiklik de göstermiyor.

Fark azalıyor ama halen daha 10400F çok daha iyi, 6/6 işlemci artık berbat. Niye 6/12 varken almak istiyorsun? Nyese, istediğini yap.

Intel Core i5 10400F 2.90GHz 1349,00
MSI H410M-A PRO INTEL H410 2933 MHZ 599,00
ASUS GTX1650 SUPER 4GB 1933,37
DARKFLASH POLLUX MESH LED FANLI ATX 349,00
Silverstone strider 80+ 500w 420
Corsair Vengeance 2x8gb 3000mhz Cl16 637,27
PATRİOT 480 GB 444,00
5.731,64 lira. Bu sistem 3500x OC yapılsa dahi daha mı iyidir sizce? Ayrıca 2666 mhz destekliyor ama 3000,3200 taksakta sorunsuz 2666 hızda çalışır mı diyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…