Ryzen 5 3500X sistemde imleci hareket ettirince anlık donmalar yaşanıyor

Timaf

Hectopat
Yer
Oshamafe
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 550, RYZEN 5 3500X, 16GB RAM
RAM
Kingston HyperX Black 8GB 2400MHz DDR4 Ram HX424C15FB2/8 + Eşdeğer başka
SSD veya HDD modeli
Apacer Panther AS340 240GB
Ekran kartı
Rx550 4GB
Anakart
B450M H
İşlemci
Ryzen 5 3500x
Başlıkta da bahsettiğim gibi; bazen imleci hareket ettirdiğimde bilgisayar bir anlığına donuyor ve her imleç hareketinde tekrar tekrar donmalar yaşanıyor. İmleci hareket ettirmediğim sürece herhangi sıkıntı olmuyor.

Oyun oynarken olsun, Windows'ta gezinirken olsun, tarayıcıda gezerken olsun fark etmiyor. Özellikle pencere geçişlerinden hemen sonra yaşadığım bu durumu internette de araştırdım lakin herhangi işe yarar bir şey bulamadım. Yaklaşık üç senedir bu sorunla cebelleşiyorum, yapmadığım şey kalmadı.

Bu sorunu çözmek için denediğim birkaç şey;

Mouse değişimi, Anti-Virüs taramaları, format, Windows 10'dan 11'e geçiş, SSD değişimi, HDD değişimi, test amaçlı RAM değişimi, yeni RAM.

Bunlar ise sistem özelliklerim:

B450 m h | anakart.
Ryzen 5 3500X (6 cpus) | işlemci.
RX550 4 GB | ekran kartı.
16 GB | RAM.

Yardımlarınıza muhtacım, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör değişimi yapabilirsiniz, sorun başka bir bilgisayar parçasından kaynaklı gözükmüyor, özellikle sadece imleç donmakla kalmayıp ekran tamamen donuyorsa sıkıntı büyük ihtimal monitördedir. Bir de her şeyi özellikle fareyi doğru bağladığınızdan emin misiniz? USB girişlerini değiştirmeyi deneyebilirsiniz ki onu denediyseniz kasanızı da yenileyebilirsiniz. Bir de değiştirilmeyen şeylerin özellikle işlemci ve anakartın doğru çalıştığına emin olun.

Vallahi 3 sene ben bunu çeksem PC'yi atarım çöpe, yakın zamanda buna benzer bir durum yaşadım özellikle FPS oyunlarında büyük sıkıntıydı, her şey devam ediyor mouse dönmüyor. Speeding.Up.My.PC gibi isimlendirilmiş bir virüs kaynaklıydı ancak Win Defender sağ olsun silmemle beraber önce azaldı, sonra tamamen bitti.

İki gün önce bilgisayarı bıraktım ve yeni bir bilgisayar satın aldım. Daha fazla tahammül edemeyeceğim bir sorundu.
Monitör değişimi yapabilirsiniz, sorun başka bir bilgisayar parçasından kaynaklı gözükmüyor, özellikle sadece imleç donmakla kalmayıp ekran tamamen donuyorsa sıkıntı büyük ihtimal monitördedir. Bir de her şeyi özellikle fareyi doğru bağladığınızdan emin misiniz? USB girişlerini değiştirmeyi deneyebilirsiniz ki onu denediyseniz kasanızı da yenileyebilirsiniz. Bir de değiştirilmeyen şeylerin özellikle işlemci ve anakartın doğru çalıştığına emin olun.

Vallahi 3 sene ben bunu çeksem PC'yi atarım çöpe, yakın zamanda buna benzer bir durum yaşadım özellikle FPS oyunlarında büyük sıkıntıydı, her şey devam ediyor mouse dönmüyor. Speeding.Up.My.PC gibi isimlendirilmiş bir virüs kaynaklıydı ancak Win Defender sağ olsun silmemle beraber önce azaldı, sonra tamamen bitti.

İki gün önce bilgisayarı bıraktım ve yeni bir bilgisayar satın aldım. Daha fazla tahammül edemeyeceğim bir sorundu.
Hayırlı olsun, belki 2 gün önce görseydim veya daha çok ilgi görseydi bu konu bilgisayarı sıfırlamadan çözebilirdiniz. Umarım daha iyi bir sisteme geçmişsinizdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı