Ryzen 5 3500X soğutucu tavsiyesi

Kerem Keller

Hectopat
Yer
Ankara
Herkese merhaba. Yaklaşık 1 hafta önce hazır sistem aldım. İşlemcim Ryzen 5 3500X. Oyunlarda 93 dereceye ulaştığını gördüm. Isındığından az buçuk haberim vardı fakat bu kadarını tahmin etmiyordum. Aklımda 2 tane işlemci soğutucu modeli var. Hangisini önerirsiniz ?
veya bunu düşünüyorum

Son düzenleme:
BIOS ayarlarınızdan "Core performance Boost" özelliğini kapatıp tekrar dener misiniz? Eğer sadece oyun oynayacaksanız bence paranız cebinizde kalsın.

Hocam ikisi arasında Cooler Master. Fan deviri daha yüksek.

BIOS ayarlarınızdan "Core performance Boost" özelliğini kapatıp tekrar dener misiniz? Eğer sadece oyun oynayacaksanız bence paranız cebinizde kalsın.
core performance boost seçeneğini değiştiremiyorum maalesef. Sebebi nedir ki ?
maalesef kapatamadım. Denediğimde kilitli görünüyor. Değişiklik yapamıyorum.

Hocam Wraith Spire anakarta doğru sıcak havayı üflüyor. Yani VRM'ler falan da daha çok ısınıyor. Kule tipi soğutucularda böyle değil. Hazır sistem ile 2700X aldığımda da Wraith Spire gelmişti, mecbur voltajı bayağı düşürüp frekans düşürmüştüm ısınıyor diye. Şu an Arctic Freezer 34 ile 4 GHz kullanıyorum, Cinebench R20'de 170 Watt çekmesine rağmen 80 dereceyi zor görüyor test boyunca. Yani 3500X 170 Watt bile çekmeyeceğine göre kule tipi herhangi bir soğutucu, Spire'a göre çok daha etkili olacaktır.

Katılıyorum. 3500X ve Wraith Spire sorunları, 3600 ve Wraith Stealth sorunlarına kıyaslayınca devede kulak gibi kalınca anlam veremedim. Ben 1500X ile Wraith Spire kullanıyorum, kasam Corsair 275R 3 adet ön 1 adet egzoz var. 3.6 Mhz'de 65 derece üzerini görmedim oyunlarda %40 yük civarı. Stres testinde 80'i gördüm o da normaldir stok fan için. Bu bir de 3 yıllık alındığı günkü termal macunla değerleri.

Teşekkürler hepinize. O zaman Cooler Master'i almaya karar kıldım.Bu işlerden pek anlamadığım için soruyorum. Anakartım MSI A320m bazooka AM4 soket.Alacağım fan AM4 soket uyumlu mu ?

Teşekkürler hepinize. O zaman Cooler Master'ı almaya karar kıldım. Bu işlerden pek anlamadığım için soruyorum. Anakartım MSI A320M Bazooka AM4 soket. Alacağım fan AM4 soket uyumlu mu?
Hyper 212 Spectrum modeli mi yoksa Hyper 410R modeli mi? Hyper 212 Spectrum uyumlu olmayabilir bir ihtimal fakat diğeri uyumlu.

Hyper 212 Spectrum modeli mi yoksa Hyper 410R modeli mi? Hyper 212 Spectrum uyumlu olmayabilir bir ihtimal fakat diğeri uyumlu.
Araştırdığımda AM4 sokete uyumlu olduğu yazıyor. Ama bir yorum okudum ve adam uyumsuz olduğunu yazmıştı. Diğer yorumların hepsi olumluydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…