Ryzen 5 3500X stok fan hızlanıp yavaşlıyor

ViperEyes77

Megapat
Daha fazla  
İşlemci
Ryzen 5 3500X
Arkadaşlar 3500X kullanıyorum. Boşta 40-45 derece arası gidiyor ama mouse hareket ettirdiğimde vs fan hızı ani yükseliyor. CPB kapattığımda bu sorun olmuyor ama 3.6GHz'ye sabitlemek istemiyorum işlemciyi. Fan ayarlarıyla oynasam bu sorun gibi gözüken sesi önleyebilir miyim? Anakartım Asus bu arada.

Ryzen işlemcilerde ani voltaj değişimleri olduğu için bununla beraber sıcaklıkları da aniden yükselip düşebiliyor, işte bu ani değişimler fana da yansıdığı için fan hızı da buna bağlı olarak hızlanıp yavaşlıyor. Yapabileceğiniz yöntemler; fan hızını belli RPM'e sabitlemek, CPB kapatmak(performans kaybına yol açar), manuel voltaj ve frekans girmek.

Ryzen işlemcilerde ani voltaj değişimleri olduğu için bununla beraber sıcaklıkları da aniden yükselip düşebiliyor, işte bu ani değişimler fana da yansıdığı için fan hızı da buna bağlı olarak hızlanıp yavaşlıyor. Yapabileceğiniz yöntemler; fan hızını belli RPM'e sabitlemek, CPB kapatmak(performans kaybına yol açar), manuel voltaj ve frekans girmek.

Voltajı ve GHz'yi sabitlemek istemiyorum CPB kapatmak parayı çöpe atmak oluyor zaten mecbur fan ayarı çekicez, BF5'te Max 60 derece görüyorum bu arada sıcaklıklar normal yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı