En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...
www.teknobiyotik.com
Arkadaşlar bu sistem için PSU kaç Watt olmalı? Sistemdeki halihazırda bulunan PSU yeterli mi?
Vallahi üstad ne kadar güçlü alma gücün varsa al bence. Bende biraz yüksek bir sistem var. 650w aldım o bile anca yetiyor. İmkanın varsa 750w ve üstü al derim.
1660S önerilen PSU güç değeri 450W diye biliyorum. 500W yeter ancak fiyat varkı az ise en az 650W'a yükseltmeniz ilerde sistemi güncellerken daha yararlı olur.
Ayrıca sistemdeki kasanın havalandırma yönünden çok iyi olmadığını düşünüyorum. SSD'yi küçülterek Aerocool Aero One Eclipse gibi çok iyi havalandırmaya sahip ve 750W 80+ sertifikalı bir PSU ile aynı sistemi toplama şansınız var.
Normal şartlarda minimum kaliteli 500W 80+ bir PSU yeterli gelecektir. Güç kaynağını High Power 600W +80 Gold şeklinde yükseltebilirseniz iyi olur, ama bu şekilde de 640 TL civarı tutacaktır. Aşağıdaki ürünlerden birini daha sonrasında alıp montajını yapabilirsiniz.
Denildiği gibi yüksek almanda fayda var ayrıca 80 Plus Bronze, Gold alman durumunda güç kaynağın daha verimli çalışacaktır ve az da olsa faturaya yansır diye düşünüyorum.
Yerinizde olsam teknobiyotik üzerinden Aerocool Aero One Eclipse (750W 80+ PSU ile birlikte) kasayı alır. Sinerji üzerinden de; Gigabyte B40m S2H anakart, Kingston HyperX Fury 240 Gb SSD değişiklikleriyle aynı sistemi sipariş ederdim. Bu şekilde 6200 TL'ye geliyor. Ekstra bütçe ekleyemiyorsanız daha sonra yeni bir SSD ya da HDD takviyesi yapabilirsiniz. Ancak SSD'den kısacağınız bütçe ilerde sistemi güncellemeye karar verdiğinizde sizin için daha yararlı olacaktır