Ryzen 5 3550H oyunlarda %100 CPU kullanımı

MaEx

Centipat
İyi forumlar arkadaşlar. Yaklaşık 3 ay önce aldığım ASUS TUF Gaming FX 505DT cihazımda CPU kullanımı neredeyse her oyunda %100 kullanımda oluyor CS:GO'da bile %70-%60 kullanımlarda benim sistemimde mi bir problem var yoksa işlemci mi kötü çözemedim. Ve bu yüzden GTX 1650 ekran kartı ise tam performansında kullanılmıyor. BIOS güncellemesini yeni yaptım fakat gene aynı sonuç. Bu konuda bilgili bir arkadaş yardım edebilir mi?
Sistemin tam özellikleri:
  • 8 GB RAM
  • GTX 1650 4 GB ekran kartı
  • Ryzen 5 3550H işlemci
cpu2.png

cpu3.png

cpu1.png

İyi forumlar arkadaşlar. Yaklaşık 3 ay önce aldığım ASUS TUF Gaming FX 505DT cihazımda CPU kullanımı neredeyse her oyunda %100 kullanımda oluyor CS:GO'da bile %70-%60 kullanımlarda benim sistemimde mi bir problem var yoksa işlemci mi kötü çözemedim. Ve bu yüzden GTX 1650 ekran kartı ise tam performansında kullanılmıyor. BIOS güncellemesini yeni yaptım fakat gene aynı sonuç. Bu konuda bilgili bir arkadaş yardım edebilir mi?
Sistemin tam özellikleri:
  • 8 GB RAM
  • GTX 1650 4 GB ekran kartı
  • Ryzen 5 3550H işlemci
Eki Görüntüle 461246
Eki Görüntüle 461249
Eki Görüntüle 461257
İlginç bir şekilde oyunlarda darboğaz yapmaya başlamış çözünürlüğü 2K ve 4K olarak dene.

Hocam yanlis bilmiyorsam donanimlardan birinin %100 kullanilmasi darbogaz anlamina geliyor. Genelde kotu bir durumdur ve bu eleman upgrade edilerek cozulur fakat laptopta ikisinden birinin %100 digerinin %80+ ile calismasi iki donaniminda tam performans ile kullanildigini gosteriyor diye biliyorum.
Bir sekilde ekran karti kullanimini %20 arttirsaniz cihaz baya dengeli olacak.
Nvidia Geforce Experience uzerindeki Whisper ve Battery modunu kapatip deneyin.
Screenshot (272).png

Hocam yanlis bilmiyorsam donanimlardan birinin %100 kullanilmasi darbogaz anlamina geliyor. Genelde kotu bir durumdur ve bu eleman upgrade edilerek cozulur fakat laptopta ikisinden birinin %100 digerinin %80+ ile calismasi iki donaniminda tam performans ile kullanildigini gosteriyor diye biliyorum.
Eki Görüntüle 461486
Ekran kartı %100 işlemci ise %100 ün altında olmalı bu durum ekran kartının tam performansla çalışması işlemcinin de ekran kartına yetmesi anlamına gelir ama tam tersi iken mesela %60 ekran kartı %100 işlemci %40 ekran kartı kullanılmaz %40 fps düşer işlemci ekran kartını besleyemez ama buradaki durumda işlemci iyi bir işlemci o yüzden anlayaadım.

Eki Görüntüle 461486
Zaten Whisper modu kapalı,Battery Boost ise anladığım kadarıyla sadece pildeyken etki ediyor benim bu sorunum ise prize takılıyken de oluyor.
Evet sorun aslında bilgisayarda değilmiş hatta ortada belirli bir sorun bile yokmuş ama Windows'un kendi ölçüm sisteminin ne kadar kötü çalıştığını görmüş olduk. Afterburner ile elde ettiğim sonuç bu..

Dosya Ekleri

• cpu4.png
    cpu4.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 257
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı