Ryzen 5 3550H ve GTX1650 düşük performans

Mithranlia

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Yaklaşık 1 ay önce aldığım bu laptop, biraz hüsrana uğrattı. İçerisinde 1650 ve 3550H donanımları olduğu için LoL gibi oyunlarda yüksek grafiklerde oynayabilirim sanmıştım. 50-70 FPS alıyorum, ayarları düşürsem bile artmıyor. Bazen 30 FPS'lerde dolanıyor. Isınma sorunu yok lakin anlamadığım bir şekilde ekran kartı kullanımı az iken işlemci kullanımı genel olarak %100. Windows orijinal, anti virüs programı ile tarattığımda bir sonuç elde edemedim. Belki grafikleri arttırsam düzelir diye düşündüm lakin pek fark yok. Minecraft gibi bir oyunda bile 70FPS alıyorum. Turbo modu var, açsam FPS artıyor ama CPU halen %100. darboğaz gibi bir sorun olmayacağı yazılmış internette, lakin ben ondan başka anlam veremedim. Nasıl düzeltebilirim? Ya da herhangi bir sorun olabilir mi?

(Aynı PC ile çok daha yüksek alıyor)

CPU kullanımı çok fazla. NVIDIA driverinin güncel olduğundan emin ol. 2 gün önce ekran kartı Driver'ı çıktı. Driver'ı indirdikten sonra temiz kurulum yap.

Şu bağlantıdaki konuya bakabilirsiniz. Sorununuzu çözebilir.

Attığınız bağlantıya baktım, orada olan seçenek bende yoktu. Driver'ı sildim ve tekrar yükledim, lakin 'bu NVIDIA grafik sürücüsü Windows'un bu sürümüyle uyumlu değildir' hatası aldım. Dediğiniz gibi işlemcinin dahili ekran kartını mı kullanıyor diye bakmak için ekran kartı Driver'i yok iken oyuna girdim. FPS 10-15 gibi geziyordu. GeForce Experience indirdim ve oradaki (sanırım) Driver'i indirdim. Ama hala sonuç aynı, işlemci %100 ekran kartı uyuyor sanki.
1. ekran kartı Driver'ini indirdim mi sanıyorum? (Yani kendi sitesinden indirdiğim şey mi olmak zorunda, yoksa yaptığım da olur mu?)
2. ekran kartı arızalı olabilir mi?

(denilen ayarı windows ayarlardan yapınca)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…