Ryzen 5 3600 4.4 GHz üzerine çıkabilir miyim?

somoncum

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Beyler genelde 4.3 GHz'de 1.35V veriyordum bugün bir 4.4 GHz çekeyim dedim AMD cool'n'quiet kapattım 1.4v ile çalıştırdım. Sıvı soğutmanın fanlarını %100 çekerek CPU-Z üzerinden Benchmark testini çalıştırdım bu değerlerde bu scor kötü mü yoksa BIOS'dan farklı bölgelere biraz voltajla besleyeyim mi?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    369,2 KB · Görüntüleme: 107
Az önce patlamıyordu şimdi patladı 1.4150V verdim.

Hocam üretici tarafından belirtilen değer 4.2 GHz. Zaten sınır voltaj vermişsiniz. Bence çok zorlamayın. Ömründen gidiyor.
.

4.2 GHz tek çekirdek ulaşılabileceği değer ama all Core'da değilki çarpan kiliti açıksa bir deneyelim belki bayağı bir FPS elde edilir😅
Intel i5'lerde nasıl oluyorda 5GHz tüm çekirdekler çıkıyor ya bir çözemedim bu AMD işlemcilerde illa Custom sıvı soğutmamı gerek böyle değerlere çıkabilmek için?
Beyler bir de bu Overclock'u kolay bir şekilde AMD Ryzen Master yazılımından otomatik yapabiliyor mu? Çünkü MSI anakartlar bayağı fazla voltaj veriyor ASUS veya Gigabyte markası gibi stabile değil.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    372,6 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı