Ryzen 5 3600 4.4GHz Voltaj Değeri

Çok zorlu bir test cidden. Neden öyle ki anlamıyorum ne farkı var? Örneğin diğer tüm testlerden başarıyla geçen sistem bu testte hata veriyor.

Gerçekten enteresan bir sıcaklık değeri, ben i5-6600K kullanıyorum, sıvı soğutmanın zirve olanını kullanıyorum. 4.6 GHz'de 70leri görüyorum, tabii ki güzel değer stresi uzattıkça tabii ısı biraz daha artıyor. Yapabilsem daha da çıkarım ama, işlemci izin vermiyor sanırım. 4.8'de overclocklanmış gibi görünüyor ama daha da aşağı bir overclock da olarak kalıyor. Hava soğutma ile sıcaklık değerlerini alt seviye de yakalaman güzel, hava soğutma ile nadir bu ısıyı yakalayan kişiler. Klimalı ortam değil sanırım stres testi yaptığınız hava şartları. Kaç derece de yaptığınızı merak ettim doğrusu bu stres testlerini. Ben 30 derecenin üzerin de gerçekleştiriyorum.

1.30V ve sonrasında yük altında 80C ve üstünü görmeye başlıyor. Zaten 1.40'da 1.50'de versem 4.2 sonrası stabil kalamıyor ancak o ayrı konu. İstanbul'da testleri gerçekleştiriyorum ve odadaki termometreye göre 24-28C arasında değişiyor.

Anladım oda sıcaklığın düşük sayılır 31, 32 derece de bu testleri yapsan daha farklı sonuçlar çıkacağından eminim. 90ları bulur. Çok iyi bir soğutucu şart bunu en iyi gerçekleştiren kaliteli sıvı soğutmalar oluyor genel de. 1.40 oluyor sanırım tabii sıcaklık değeri sıvı soğutmam olmasa bayağı üst sıcaklıkları zorlayacaktır. Güzel sonuçları hava soğutmayla yakalayan YouTube'da platformlar var, nedense bilemiyorum inanmak gelmiyor içimden. Bilemiyorum yine de. Bakıyorum 22 derece de test ediyor 55, 58 dereceyi geçmedi diyor, istiyorum ki 30 derece gibi sıcak hava da test etsinler herkesin kliması yok 40 derece de çalıştırıyor sistemini. Yani insanlar ona göre soğutucu alsınlar yazık yani. İnan al gel bir soğutma tak sonu hüsran. Turba bile zar zor yapabiliyorsun.
Ben AMD Ryzen 5 3600X'i 1.425 Volt ile 4.4GHz'de tutamıyorum mavi ekran veriyor sistem. Soğutucum MSI Core Frozr S. Pişmanım AMD Ryzen 5 3600X aldığım için. Vaad edilen Turbo hıza dahi ulaşamıyor.

Bir çok kişi o soğutucu ile sorun yaşadığına tanık oldum burada. Güçlü TDP değeri var mı ona bakmadım bu bahsettiğiniz soğutucunun? Bir de bu hava şartların da yaptıysanız sorun kaçınılmaz olabilir. Güçlü soğutma gerekir diye düşünüyorum, olmuyor yani istediğini bu gibi soğutucularla gerçekleştirmek zor. Güçlü soğutmaya bakıyor overclock işi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…