Ryzen 5 3600 95 derece normal mi?

x4r

Kilopat
Ryzen 5 3600 cinebech multi Core testinde 5 dakikadan sonra sabit 95 derece oldu. Normal mi yoksa stok soğutucuyu değiştirmeli miyim? Ek olarak pts değeri de araştırdığım kadarıyla normal değil düşük olmasının sebebi nedir?

Ryzen 5 3600 için 95 derece sıcaklık normal değildir.

Hayır değil ya sorun var ya macun kurudu ya da soğutucu yetersiz ya da bozuk.

Normal kullanimda 95 derece olmuyorsa veya kullandigin programlarda performans dususu olmuyorsa degistirmene gerek yok. Termal macun yenileyip gecebilirsin.

95 derece dogrudan AMD tarafindan guvenli kabul ediliyor Ryzen serisinde. Performanstan memnunsan paran cebinde kalabilir ama seni rahatsiz ediyorsa daha iyi sogutucu neden olmasin ki?

Yaz sıcaklıgı + stok fan birleşince bu sonuçları almak pek de şaşırtıcı değil. BIOS'tan cpb kapatırsanız sıcaklık değerleri 20 dereceye yakın düşecektir. Kule tipi alana kadar idare ettirir.

İfadeler: x4r
Hocam o işlemcinin Allah bin türlü belasını versin 4 sene kullandım ben o işlemciyi bende de aynı sorun vardı, stok soğutucuyla boşta bile 90 derecede çalışıyordu bilgisayar kendini kapatıyordu ben gittim 240mm sıvı soğutma aldım anca öyle çözdüm onda bile 70 derece oluyordu yükte (90-100 watt arası güç çekiyordu).

BIOS'ta CPB(Core Performance Boost) ve PBO(Precision Boost OverDrive)diye 2 tane ayar var bunları kapat düzelir. Ama bunları kapatırsan performans kaybın olur haberin olsun

Ryzen 5 _600 serisi işlemciler için stok soğutucuda normal şeyler bunlar. Alt tire olan yere istediğiniz rakamı getirebilirsiniz. Kule tipi soğutucu alın ikinci el.

İfadeler: x4r
@Priviyet Putin yasadigin konu problem degil. Bilgilerin guncellenmesi gerek sadece. Bilgilerden kastim da biz kullanicilarin bilgileri

AMD'nin durumdan haberi var ve bilerek oyle dizayn edildigini soyluyorlar. Bknz:

Konu Ryzen 3600 diyecekler icin de bknz: In fact, this is the same design target we’ve had for a number of product generations, but it has not been until the Ryzen 7000 series that the platform has had access to a level of socket power that makes 95 C the temperature that delivers the most performance during multithreaded workloads.

Tercumesi: “Gerçekte, bu, bir dizi ürün nesli için hedeflediğimiz aynı tasarım noktasıdır, ancak Ryzen 7000 serisine kadar platform, çoklu iş parçacıklı iş yüklerinde en fazla performansı sunan 95 °C’lik bir soket gücü seviyesine erişmedi.”

Yani eski islemcilerimiz gucsuz oldugu icin 95 derecelere kolay kolay cikmiyordu ama biz ciksinlar diye tasarladik.

@Shimada Sensei Hocam farkındayım zaten yük altında 95 derece olmasının normal olduğunun. Benim işlemcim boşta 90-95 dereceydi ve aldığım ilk günden beri böyleydi. Yüke girdiği zaman da kendini kapatıyordu bilgisayar. Yüksek ihtimal işlemcide sıkıntı vardı

Sıvı soğutma + undervolt ile anca boşta 45-50 arası yükte de 55-65 derecelere getirebildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…