Nicodoz
Hectopat
Merhaba elimde Ryzen 5 3600 işlemci mevcut. Eski halini ve yeni halini CS:GO için anlatmak istedim.
Önceki Hali :
- Core Performance Boost Kapalı.
- Voltaj otomatik değer atayarak 1.08 değerinde çalışıyor.
-MHZ olarak 3600'e sabit. Yani maximum 3.6GHZ hızına çıkabiliyordu.
-Isı değerleri boşta 40-45 derecelerde. Aida64 ile max 62-63 dereceleri görüyordu.
-Fanlar sessiz çalışıyordu.
-CSGO BENCHMARK TEST SONUCU : 1024X768 Bütün Ayarlar En düşükte : 273.6 FPS
Sonraki Hali:
-Core Performance Boostla işim kalmadı.
- Manuel olarak 4.2GHZ hızına sabitledim
-Voltajı Override modda 1.15 voltaja sabitledim.
-Voltaj değerleri ve Ghz hızı çok fazla iniş çıkış yaptığı için Cool n Quit özelliklerini devre dışı bıraktım ve bu sayede voltaj ve GHZ tamamen sabitlendi.
-Isı değerleri halen boşta 45 derecenin üzerine çıkmıyor nadiren 46 47leri görüyor.Aida64 ile full yük altında maximum gördüğü sıcaklık 69derece.
-Fan seslerini duymaya başladım ama çok rahatsız edici bir durum değil kulaklık takıldıktan sonra.
-CCSGO BENCHMARK TEST SONUCU : 1024X768 Bütün Ayarlar En düşükte : 376.4FPS
-- Ek olarak ramleri XMP desteği ile 2400MHZ'den 3200'e çektim.
-- SE 224XT Soğutucu kullanıyorum.
Önceki halinde Cinebench R23 testi yapmayı unutmuştum fakat sonraki hali içinde test sonuçları aşağıdaki gibidir.
Önceki Hali :
- Core Performance Boost Kapalı.
- Voltaj otomatik değer atayarak 1.08 değerinde çalışıyor.
-MHZ olarak 3600'e sabit. Yani maximum 3.6GHZ hızına çıkabiliyordu.
-Isı değerleri boşta 40-45 derecelerde. Aida64 ile max 62-63 dereceleri görüyordu.
-Fanlar sessiz çalışıyordu.
-CSGO BENCHMARK TEST SONUCU : 1024X768 Bütün Ayarlar En düşükte : 273.6 FPS
Sonraki Hali:
-Core Performance Boostla işim kalmadı.
- Manuel olarak 4.2GHZ hızına sabitledim
-Voltajı Override modda 1.15 voltaja sabitledim.
-Voltaj değerleri ve Ghz hızı çok fazla iniş çıkış yaptığı için Cool n Quit özelliklerini devre dışı bıraktım ve bu sayede voltaj ve GHZ tamamen sabitlendi.
-Isı değerleri halen boşta 45 derecenin üzerine çıkmıyor nadiren 46 47leri görüyor.Aida64 ile full yük altında maximum gördüğü sıcaklık 69derece.
-Fan seslerini duymaya başladım ama çok rahatsız edici bir durum değil kulaklık takıldıktan sonra.
-CCSGO BENCHMARK TEST SONUCU : 1024X768 Bütün Ayarlar En düşükte : 376.4FPS
-- Ek olarak ramleri XMP desteği ile 2400MHZ'den 3200'e çektim.
-- SE 224XT Soğutucu kullanıyorum.
Önceki halinde Cinebench R23 testi yapmayı unutmuştum fakat sonraki hali içinde test sonuçları aşağıdaki gibidir.