Ryzen 5 3600 Frekans problemi

kudretoktay

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar işlemcim stress testlerinde de oyunlarda da Max 4 GHz oluyor. Bu işlemci 4.2 GHz otomatik yükselmesi gerekiyor fakat yükselmiyor. Neden?
Anakart: MSI X470 GAMING Plus Max
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
Ekran Kartı: MSI Quicksilver GTX 1070 OC
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB(2x8GB) 3200MHz DDR4
PSU: Xigmatek tauro serisi 80Plus Bronze m+600W

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemciye sahibiz benim anakart Asus TUF X470 Gaming Plus son bios güncellemesinden sonra sistem otomatik olarak OC'li başlıyor bende. 4200 frekansında çalışıyor. Bios ayarlarını bir kontrol edin. Gpu boost manual'de olmasın.

O işlemcinin asıl çalışma hızı 3,6 GHz.
Turbo Boost gerektiğinde ve durum el verdiğinde işlemciyi otomatik olarak daha yüksek frekanslara alan bir teknoloji.
İşlemci sıcaklığı ne durumda?
Sürekli olarak o frekansa çıkamayabilir bu normal bir şey.
Normalde evet 3.6 Ghz. Ama yük bindiğinde 4.2 Ghz çıkması gerekmiyormu. Hadi oyunları geçtim tam stres testinde bile max 4 Ghz oluyor. Isı durumuda teslerde 63 dereceyi geçmiyor.

Aynı işlemciye sahibiz benim anakart Asus TUF X470 Gaming Plus son bios güncellemesinden sonra sistem otomatik olarak OC'li başlıyor bende. 4200 frekansında çalışıyor. Bios ayarlarını bir kontrol edin. Gpu boost manual'de olmasın.
Kaç kere bios sıfırladım. Kaç kere baktım ama herşey işlemcinin en iyi çalışması gereken ayarda. Biosuda bugün güncelledim ama değişen birşey yok. Sıkıntı nedir acaba anlamadım.

Bende de normal kullanımda 3.6-4.2 arasında değişiyor frekans. Tam yüke girdiğinde 4.0'da sabit kalıyor. Aşırı güç çektiğinde Boost frekansını düşürüyor. Anlık 4.2'leri gördüğü oluyor ama o da güç ihtiyacı olunca sanırım. Benim anladığım kadarıyla profil böyle ayarlanmış.

Kaç kere bios sıfırladım. Kaç kere baktım ama herşey işlemcinin en iyi çalışması gereken ayarda. Biosuda bugün güncelledim ama değişen birşey yok. Sıkıntı nedir acaba anlamadım.

4ghz mi çalışıyor maksimum yoksa 4.05 civarı mı? Amd forumlarında ve reddit’te biraz dolaştım bir çok kişi aynı problemi yaşıyor. Bios güncellemesine bağlıyorlar, bazılarıda temiz Windows 10 kurulumuyla çözmüş sorunu.

Bende de normal kullanımda 3.6-4.2 arasında değişiyor frekans. Tam yüke girdiğinde 4.0'da sabit kalıyor. Aşırı güç çektiğinde Boost frekansını düşürüyor. Anlık 4.2'leri gördüğü oluyor ama o da güç ihtiyacı olunca sanırım. Benim anladığım kadarıyla profil böyle ayarlanmış.
Sanırım dediğiniz gibi. Benim işlemcinin durumu da birebir aynı. Şuda var hiç bir oyunda problem yaşamıyorum. Ama kafama takıldı işte.
4ghz mi çalışıyor maksimum yoksa 4.05 civarı mı? Amd forumlarında ve reddit’te biraz dolaştım bir çok kişi aynı problemi yaşıyor. Bios güncellemesine bağlıyorlar, bazılarıda temiz Windows 10 kurulumuyla çözmüş sorunu.
Evet bende biraz dolaşınca siteler dediklerini gördüm. 4 ghz civarında geziyor genel olarak. Mesela şu an game boostu açtım 4.2 ghz sabit değişmiyo artık. İstediğim bu değil aslında ama neyse artık. Anakart olarak MSİ x470 seçtiğim için çok pişmanım. Keşke Tomahawk B450 alsaydım dedirtti.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı