Ryzen 5 3600 GTX 1660 Super sistem yükseltme önerisi

Daha fazla  
Meslek
Bölge Yöneticisi
Geçtiğimiz günlerde 360 Hz bir monitör satın aldım. Bu nedenle 360 FPS'in altına düşmemek için bir sistem yükseltmesi yapmak istiyorum. Sadece FPS oyunları oynuyorum. 7-8 bin TL civarı bir bütçe ile sistemimi en iyi şekilde nasıl yükseltebilirim?

İşlemci: Ryzen 5 3600 + Arctic Duo soğutucu.
Anakart: MSI B450 Gaming Plus Max.
Ekran kartı: MSI 1660 Super Gaming X
RAM: HyperX 2x8 CL15-3000
PSU: Corsair 80+Bronze 550W.

Hocam bence aşırı hata yapmışsınız şansınız varsa iade edin derim. 240 Hz alın derim (şahsen)

Şu anlık ekran kartı yükseltmeniz yeterli olur, ilerleyen dönemlerde işlemci de yükseltirsiniz.

3060, 6600XT ideal olur.

Hocam bence aşırı hata yapmışsınız şansınız varsa iade edin derim. 240 Hz alın derim (şahsen)

Niçin hata olsun? 360Hz ileriye dönük, önü açık bir monitör. Ayrıyeten arkadaş FPS oyunları oynuyormuş, ne kadar Hz o kadar iyi.

Hocam hata yaptığımı düşünmüyorum üründen de gayet memnunum. Monitöre değil de soruma odaklanılmasını tercih ederim.

Sistemi komple değiştirmen lazım. rx 6600 filan da kurtarmaz.
RTX 3060 ya da rx 6600 gibi bir kart tercih edip önümüzdeki ay da işlemci değiştirebilirim. 5600 ve 3060 ikilisi 400-500 FPS bandında performans veriyor. Böyle bir tercih ile anakart ve PSU değiştirmeye de gerek kalmıyor. PSU’dan çok emin değilim gerekirse değiştiririm çok maliyetli bir parça sayılmaz. Zaten söylediğim gibi FPS haricinde bir oyun oynamadığımdan bu şekliyle gerekli FPS’i alabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…