Ryzen 5 3600 için Overclock Değerleri

Arkadaşlar bende PF360 sıvı soğutma ve X570 Aorus Elite var. Dün OC denedim 1.325V 4.2GHz Cinebench'te test edebildim sadece, 60-63 derece oldu. Acaba yukarıdaki arkadaş gibi 1.25V versem stabil olur mu? Eve gidince deneyeceğim

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltaj düşük gelebilir. Çok iyi bir silikon denk gelmen lazım. Testi bir mac defa tekrarla.

1. 25V yapınca Cinebench'te kapandı. 1. 3V ile Max 62 derece gördüm, 4. 2GHz 3-4 kere yaptım testi bir sorun olmadı. 1. 3V ile sizce hep böyle kullansam bir sorun olur mu? Boşta Google'da gezerken bile 1. 4V veriyor, bence 1.3V 4. 2 GHz bir sorun çıkarmaz. Yıpranma vs olmaz değil mi? Bir de ben bu ayarları Ryzen Master'dan yapıyorum BIOS'tan hiçbir şey ellemedim. Anakartım Gigabyte, herhangi bir ayar açmama gerek var mı?

Prime95 ile taklaya geldik Direkt kapandı, niye böyle yaptı acaba? BIOS'tan yapsam daha farklı olur mu?

1.325V yaptığımda Cinebench'te art arda teste soktuğumda hiçbir sorun yokken Prime95'te Small testte kapanıyor, garip geldi bana ya

Cinebench R20 veya R15, genel stabiliteyi ölçmek için kullanılamaz. Prime95'te stabil değilse işlemci stabil değildir. LLC yükselt daha fazla voltaj vermek istemiyorsan. 4.2GHz için 1.35V veya üzeri vermen gerekebilir. Önceliğin LLC yükseltmek olsun yine de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…