Ryzen 5 3600 için sistem

IstiglalTR

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

Aşağıdaki sistemi topladım, sizin de görüşlerinizi almak isterim.

İşlemci Ryzen 5 3600
Anakart ASUS B450M-K
RAM Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 3000 CL16 MHz CMK16GX4M1E3000C16
PSU Zalman 500LE 500W

Kasayı eski kasamı kullanacağım, eğer olmazsa 500W PSU'lu bir kasa alırım diyorum.
Harddisk ve SSD olarak elimde WD 1 TB 64 cache 7200 RPM HDD ve SanDisk 128 GB SSD var onları kullanırım diyorum.

Ayrıca bir de monitör alacağım, onu da Philips 248E9QHSB/00 olarak düşündüm.

Subaylık sınavlarına hazırlanıyorum, sınavlar Kasım aralıkta olur diye düşünüyorum sonuçlar da Nisan gibi falan açıklanır. Eğer kazanırsam olduğum ilden başka bir ilde olacağım malum, ben gittikten sonra bilgisayar sadece internette falan kullanılacak. Nisan'a kadar beni idare ETS'in, şu yeni çıkan oyunları falan oynatsın yeter. Bu sistem hakkında görüşleriniz nelerdir arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
2x8 dual kit ram tercih edin. X570 chipset'e sahip bir anakart 3000 serisi bir işlemci için daha iyidir. Kasa olarak hava akışı iyi, bol bol mesh'e sahip kasalara yönelin derim. Ekran kartı yazmamışsınız. Ekran kartına da ihtiyacınız var. GTX 1660 TI, GTX 1660, RX 590 veya RX 580 kartlarından birini tercih etmenizi öneririm. PSU 80+ sertifikalı olursa daha iyi olur.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. İşlemcinin grafik performansının yüksek olduğunu ve en son çıkan oyunlarda dahi iyi bir performans sergilediğini okumuştum, buna dair videolar da izledim. Bu sebeple ekran kartına ihtiyaç duymadım. Zaten demin de bahsettiğim gibi beni bir 8 ay kadar idare etse bana yeter.
@curultie10
Olur ya ileride RAM takviyesi yapmak istersem diye tek modül RAM düşünmüştüm. O işlemciye anakart olarak ne önerebilirsiniz peki?

İşlemcinin grafik performansının yüksek olduğunu ve en son çıkan oyunlarda dahi iyi bir performans sergilediğini okumuştum, buna dair videolar da izledim. Bu sebeple ekran kartına ihtiyaç duymadım.
Ryzen 5 3600 dahili grafik işlemcisine sahip değildir. Bu işlemciyi kullanacaksanız bir ekran kartına ihtiyacınız var. Aksi halde görüntü alamazsınız zaten. Bunu bilerek sisteminizi kurun.

Ekran kartına sahip ryzen işlemcilerin sonunda g harfi bulunur. Ryzen 5 3200G gibi. Ayrıca iş yerlerindeki bilgisayara fazla para dökmemek için hazırlanmıştır ve CSGO gibi oyunları bile zor oynatır.

@Sertac11 @Oğuzhan Çankaya
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
genel ağ adresinde bir benchmark testi mevcut. Anladığım kadarıyla ekran kartı kullanmadan çekmişler ve Ryzen 5 3600, Ryzen 5 3400G'den daha iyi bir sonuç çıkartmış. Sadece CS:GO değil bayağı bayağı da oynamışlar.

Aklınızı karıştımak gibi olmasın ama subaylık hakkında iyi düşünün isteğiniz bölüm hakkında detaylı araştırma yapın. Eğitim geçince bitecek sanılır katlanılır ama ilk görev yerine gidince bir ömür böyle geçmez deyip bırakan çok insan tanıyorum. Başarılar dilerim.

Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Ben bu yola 2 yıl önce, durmayı duraklamayı dinlenmeyi aklımın ucundan dahi geçirmemek ve hiçbir şartta ve koşulda geriye tek bir adım atmamak üzere, tam bir kararlılıkla çıktım. Muharip sınıf istiyorum ve hem mesleğimin hem sınıfımın hakkını sonuna dek verebileceğime inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…