Ryzen 5 3600 ile 2x8 2133 MHz RAM Uyumlu mu?

MustB

Kilopat
Merhaba, şu an i5 6500 işlemci H170 ASUS Gaming anakart kullanıyorum. 1660 Ti ile darboğaz yaptığı için değiştireceğim. Daha önceki açtığım konuda arkadaşların tavsiyeleriyle Ryzen 5 3600'de karar kıldım. Şu an için işlemci ve anakarta bütçem yetiyor ama yüksek MHz değerlerinde çalışıcak RAM şu an için alamayacağım. Mevcutta kullandığım RAM'leri kullanmak istiyorum, sıkıntı yapar mı acaba?

Alacağım işlemci ve anakart: Screenshot

Mevcut RAM: Kingston 16GB (2x8GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2133MHz CL14 1.2V XMP Ram - Vatan Bilgisayar

Şuanda kulladığım RAM 2133MHZ ama açıklamasında 2666MHZ değerlere çıkıyor yazıyor ne kadar dogru yanlış bilmiyorum hiç kurcalamadım Bunun hakkında da bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için. 1 saat ban yemiştim cevap veremedim. İnternette karşılaştırma videosu varda 10-25fps arası fark var gibi o yüzden tereddüt ettim. Uyum sorunu olmazsa direk bunların siparişini vericem.

Sıfır alacaksan neden 2133 Mhz RAM alıyorsun ki ? Ryzen işlemciler RAM'de Mhz değerini çok sever ve performansı direk etkiler. Almışken en az 3000-3200-3600 bütçen neye yeterse o RAM modellerine yönel.

Dostum yorumun için saol. Ram almıcam zaten elimde bu var o yüzden sıkıntı çıkarırmı beraber kullaNsam diyodum ondan sordum. Ram alsam dediğin gibi yüksek frekanslıları seçerim .

Dostum bende R5 3600'lü bir sisteme GTX 1660 Ti ile geçiş yapacağım. Ramlerim 2666 MHZ. Sen RAM'lerde bir problem yaşıyor musun? Ve ekran 1660 Ti+3600 performansından memnun musun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…