Ryzen 5 3600 Isınıyor

7nm desem linç yermiym?
Ve soğutucuyu doğru yerlestirdiginizden emin misiniz?

Son düzenleme:
Ryzen 5 1600AF kullanıyorum, stok soğutucu ile %100 yükte 95 dereceye ulaşması 15 dakika bile sürmüyor. Yani 100 dereceye ulaşması maalesef anormal değil, bu işlemcileri stok soğutucuyla kullanmak imkansız gibi bir şey. AMD'nin daha güçlü soğutucular sağlaması gerekiyor artık.

Arkadaşlar "Rampage Iced120 2x120mm Duo Kule Tipi Soğutucu" ile 10 dakikalık test sonuçları bunlar. İşlemci frekansları ve voltaj değerleri ile oynamadım, stok durumdalar. Normal ya da değil yorumlarınızı bekliyorum. Bu soğutucu ile bu normal değilse servise gönderip soğutucu kurulumunu tekrar yaptırtabilirim.
Kasanın marka modeli nedir?

Kasam:
"XIGMATEK SIROCON III X-POWER 600W 80 PLUS RAINBOW FAN TEMPER CAMLI GAMING KASA"

3600 için stok soğutucu yetersiz kalıyor, hele yaz aylarında pişiyor o işlemci o soğutucuyla. CPB kapatıp, gözlemleyin sıcaklıkları. Yalnız boştaki sıcaklıklarda anlık artış AMD Ryzen işlemcilerde normal. Yükte fazla bir ısı gormüyorsanız, normal denebilir.

Kasanın hava akışı çok kötü yan kapağı açıp dener misin? Aldığın değer normal değil.

Kasanın hava akışı çok kötü yan kapağı açıp dener misin? Aldığın değer normal değil.

Test hala devam etmekte ancak 3. dakikada sıcaklık 82 ancak soğutucu bloğu serin. Acaba soğutucu ile beraber gelen termal macunda mı problem vardı diye düşünüyorum.

10 dakikanın sonunda 82 derece sabit kaldı.

Merhaba. Yakın zamanda bende aynı işlemci ile sistem topladım. Biostan CPM i kapattım. Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 sıvı soğutma kullanıyorum. Kasam Xigmatek Cocpit. Psu aynı ama 700W. Sıvı soğutmayı tam oturtamama rağmen boşta 38 oyunlarda maksimum 42 derece görüyorum.

bende 1600af kullanıyorum stock sogutucu ile 65 dereceyi gectigini gormedim

Bilgisayarında virüs olabilir ESET Norton Kaspersky Malwarebytes Avira bunlardan biriyle taratmanı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…