Ryzen 5 3600 ısınma problemi

aynenöyle

Hectopat
Yeni aldığım işlemciyi dün arkadaşla denedik, sisteme kurduk. Yalnız elimizde termal macun az vardi olanı sürdük ve çalıştırdık. League of Legends oyununa girip sıcaklığa baktığımda 83 derece olduğunu gördüm arada bir 90-95'lere kadar çıktı sıcaklık. Kasanın üst fanları takılı değildi ama bunun çok etkileyeceğini sanmıyorum, termal macunda bu kadar etkilemez muhtemelen. Stok fanını kullanıyorum işlemcinin, sıcaklığı düşürmem için ne tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
En son BIOS sürümüne güncelleyin, 3600 alan birçok insan sıcaklık sorunu yaşıyor. AMD BIOS ile düzelteceğini açıkladı ama hala kesin bir çözüm gelmedi sanırım.

Cool Master Kyser 212EVO işlemci soğutu var elimde ama AM3 olduğu için takamam sanırım dimi?

Seninki kadar yüksek değerlere çıkmasa da benimki de biraz ısınıyordu. BIOS'tan Core performance boost'u kapattım epey fark etti. Ama senin aldığın sıcaklıklar bundan kaynaklı olmayabilir çünkü anormal derecede fazla.

işlemcinin stok fanının 2 vidasi tam tutarken diğer 2 vidasını tam tutturamamışım bundan kaynaklı olabilir mi? deniyorum ama oturtamadım 4ünü birden

core performance boostu biostan kapattim boşta 53 66 derece arasi diyor başka ne yapabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…