Ryzen 5 3600 işlemci sıcaklığı ve kullanımı arttı

467156

Decapat
Ryzen 5 3600 kullanıyorum çok hafif oyunlara girdiğim zaman bile işlemci sıcaklığı 87 derece civarı oluyor ve CPU kullanımı %100 oluyor. 3 tane programla virüs taraması yaptım ancak herhangi bir şey bulamadı. Battlefield 1 de ayarları Ultra'ya almıştım ve bilgisayar kapandı açtığımda işlemci bu hale geldi. Yardımcı olabilir misiniz?

Evet stok soğutucu kullanıyorum. Soğutucuda sıkıntı yok öncesinde de aynı soğutucuyu kullanıyordum yük binince işlemci sıcaklığı 50 derece oluyordu.
CBP açık mı? Kullanım 100 olmasının sebebi CBP olabilir. Full yükte olduğu için de ısınıyor olabilir. Bende R5 3600 kullanıyorum CBP açık başka bir hava soğutucu ile 73 derece oluyor %100 kullanımda.

@467156 sistemi ne zamandır kullanıyorsunuz? Kasa içini temizleyip, işlemci termal macunu yenileyip sıcaklık değerlerini kontrol edebilirsiniz.

Stok soğutucu çöp dostum. Aynı işlemciyi kullanıyordum ilk başlar da normaldi fakat sonradan aynı sorunu yaşadım ve Arctic Freezer 34 e-Sports Duo aldım şuan gayet iyi sorun yok.

İşlemciyi %100 kullanan uygulama nedir?
Oyunlarda %100 işlemci kullanımı normal değil.

CBP açık mı diye bakacağım. Öneri için Teşekkür ederim.

Sisteminizi güvenilir bir antivirüs ve antimalware ile taratın. Korsan ya da güvenilir olmayan bağlantılardan indirdiğiniz bir dosya sorun yaratıyor olabilir. Direkt olarak donanımsal düşünmeyin. Elinizde bulunan işlemci stok fan ile 60 dereceyi görüyor boşta.

@467156 sistemi ne zamandır kullanıyorsunuz? Kasa içini temizleyip, işlemci termal macunu yenileyip sıcaklık değerlerini kontrol edebilirsiniz.
1.5 yıldır kullanıyorum. Kasayı birkaç gün önce temizledim ve termal macunu yenileyeli çok olmadı.
İşlemciyi %100 kullanan uygulama nedir?
Oyunlarda %100 işlemci kullanımı normal değil.
Anlayamadığım şekilde oyun açık olamadığında görev yöneticisini açınca cpu kullanımı hemen düşüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…