Ryzen 5 3600 mü almalıyım yoksa Intel i5 10500 mü?

Bütçe
5000TL

AlprnAckbs

Decapat
Yaklaşık 1 hafta sonra bilgisayar toplayacağım, hazırda ekran kartım var GTX 1060 6 GB bunun yanında bilgisayarı daha çok günlük kullanım oyun amaçlı istiyorum. Bu 2 işlemcide karar kıldım ama kafamdaki karışıklık beni yiyip bitiriyor hangi işlemciyi alsam diye. 5 gündür düşünüyorum sizlerin de tavsiyelerini almak istedim. Hangi işlemciyi neden almalıyım ve darboğaz yapar mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

3600 öneririm çoklu çekirdek gerektiren işlerde önde geliyor ve bu 2 işlemciden hiçbiri darboğaz yapmaz merak etmeyin. Ayrıca 5000 TL bütçe sadece işlemci için mi?

Yok ekran kartı hariç ücret olarak söyledim 3600 yanına hangi anakart gider peki bir fikriniz var mı?

Oyun konusunda i5 10500 bir tık daha önde. Çoklu çekirdek performansında 3600 daha önde.

İleriye dönük bir bilgisayar olmasını istiyorum şu anki bilgisayarımı 7 yıl kullandım Intel olduğu için Intel'e biraz daha fazla güveniyorum herkes AMD Ryzen çok daha farklı işlemciler dese de bütün hayatım boyunca Intel kullanığım için güvenemiyorum sizce ileri dönüklük olarak AMD mi Intel mi?
3600, darboğaz yapmaz çok rahat besler.

Bir de şu PCI Express 4.0 olayı çok dikkatimi çekti Intel'de bu teknoloji yok ama AMD anakartlarda var büyük bir değişim yaratır mı 4.0 yoksa pek de önemi olmayan bir şey mi?
10500 oyunda çok daha iyi performans veriyor. 3600 için 2070 Super(bütçe?)

Dediğim gibi şu anda ekran kartı almayı düşünmüyorum biraz daha bütçemi rahatlatıp yeni çıkan ekran kartlarından almak istiyorum bundan dolayı hangi işlemci ve yanına hangi anakart olabileceğini de söylerseniz çok mutlu olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…