Ryzen 5 3600 nasıl?

SıtkıOnur

Kilopat
Ben dün bir sistem aldım.
Sistemde Ryzen 5 3600 ile RX 570 ikilisi var. Normalde Ryzen 5 2600 alacaktım. Ama satış elemanı Ryzen 5 3600'ün indirimde olduğunu sadece 200 TL daha fazla olduğunu söyledi. Sisteme onu koydu. Kafama birkaç soru takıldı. Ryzen 5 3600 almakla iyi yaptım mı? Ve günümüzdeki tüm ekran kartlarını besleyebilir mi? Konuya uğradığınız için teşekkürler.

2080 TI yı bile rahat rahat besler. 2k da besler ama 1080p de darboğaz olur falan dicekler kulak asma! 2070 i havada karada besler.

işlemciye gelirsek bende de 3600 var yakın arkadaşımda 8600k. Stok single core olarak 3600 8600k yı geçiyor fakat 8600k ya OC işlemi daha rahat yapılabildiğinden ve daha yüksek frekanslara çıkabildiğinden 3600 ü OC ile geçiyor. Bizzat yan yana test yaptık. He fark attı mı hayır fps çok fark etti mi hayır. O sebeple 3600 fiyat performans ürünü olarak en doğru tercih.

2080 TI yı bile rahat rahat besler. 2k da besler ama 1080p de darboğaz olur falan dicekler kulak asma! 2070 i havada karada besler.

işlemciye gelirsek bende de 3600 var yakın arkadaşımda 8600k. Stok single core olarak 3600 8600k yı geçiyor fakat 8600k ya OC işlemi daha rahat yapılabildiğinden ve daha yüksek frekanslara çıkabildiğinden 3600 ü OC ile geçiyor. Bizzat yan yana test yaptık. He fark attı mı hayır fps çok fark etti mi hayır. O sebeple 3600 fiyat performans ürünü olarak en doğru tercih.
Tamamdır teşekkürler dostum. Zaten render ve yayın ile uğraşıyorum. Sanırım almam iyi oldu.

Dostum kullanıcısı olduğun için soracağım. Biraz gezinirken bazı kullanıcıların Ryzen 5 3600 ün çok ısındığını söylediğini gördüm boşta 55 60 yükte 80 85 diyenler var bu sorun sendede var mı ? Biraz endişelendirdi açıkçası.

Isınma sorunu kesinlikle var, stok fan asla yeterli değil. Önerim güzel bir soğutma ve bios güncellemelerini beklemeniz.

Isınma sorunu kesinlikle var, stok fan asla yeterli değil. Önerim güzel bir soğutma ve bios güncellemelerini beklemeniz.
Sanırım sizde kullanıyorsunuz. Core Performance Boost özelliğinin kapatılmasını önermişler. Şimdilik o denileni yapacağım ileride BIOS Güncellemeleri geldiğinde daha da rahatlayacağım düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı