Ryzen 5 3600 OC yapılabilir mi?

Nicodoz

Hectopat

İşlemci hızı asla 3.58 GHz'i geçmiyor. CS'de az FPS alıyorum ve bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Voltaj ise CPB kapalı 1.08. bunu arttırmamızın bir yolu var mı? Bilgisayar çok ısınmadan?
Şu anki sıcaklık değerleri boşta 42-43 tam yükte Max 65.

CPB kapalı olduğu için Turbo frekansa çıkmıyor çünkü, sıcaklık değerleri gayet iyi. CPB açık şekilde dene bir de.

CPB açıkken 4.2GHz kullanmanız size yeterli bir performans artışı sağlarken ısıyı da aşırı artırmaz aslında, önceden aynı işlemciyi kullanırdım 3.6 ve 4.2'de verdiği performans farkı gözle görülür. CPB açıp kafanızı o.c ile yormayın bence.

CPB açmak veya manuel olarak hız aşırtma yapmak hissedilir FPS artışına sebep olur. Aynı zamanda oyun oynarken yayın açmak gibi ağır bir işlem yapmıyorsanız başlangıç seçeneklerine -threads 12 kodunu ekleyebilir, oyun içi ayarlarda çoklu işlemci kullanımı ayarını açabilirsiniz.

Yapılır. Deneyelim isterseniz? Anakart ve soğutucunuz nedir?

CPB kapalı olduğu için Turbo frekansa çıkmıyor çünkü, sıcaklık değerleri gayet iyi. CPB açık şekilde dene bir de.

CPB açınca sıcaklık değerleri çok oynuyor boşta 45-55-60 arası çok fazla dönüyor hareket ediyor.

Başlatma seçeneklerini kontrol ettim -threads 6 komutu ekliymiş halihazırda. Bu da oyunuma etki ediyor olabilir mi 12 olarak değiştirdim.
Yapılır. Deneyelim isterseniz? Anakart ve soğutucunuz nedir?

MSI B450 Gaming Plus Max - SE224XT.

Bu işlemcide daha çok ısınma kaynaklı sorunlar için undervolt tercih ediliyor. Kendim geçen yıl bir miktar overclock denedim, ne yazık ki misal olarak Xeon E5420 işlemcideki gibi bir hissedilir performans artışı sunamadı, yer yer FPS'in aynı kaldığı senaryolar oldu.

SE 224-XT kullanıyorsun zaten hali hazırda, neden CPB kapattın ki? P95 ile Large FFT seçip 15 dakika test et bakalım ne kadar ısınacak?

SE 224-XT kullanıyorsun zaten halihazırda, neden CPB kapattın ki? P95 ile large fft seçip 15 dakika test et bakalım ne kadar ısınacak?

Large fft bellek ve bellek kontrolcü testi olması gerek, small veya smallest testi işlemciyi gerçek manada yoracaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…