Ryzen 5 3600 OC yapma

Leozihm

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 3600 işlemcim ve PF240 soğutucu aldım yeni şu an kargoda. Oyun için kaç voltaj ve kaç GHz overclock yapmalıyım yardımcı olacak var mı? OC konusunda yeniyim nasıl yapacağımı tam bilmiyorum. Ryzen Master'dan yapsam yeterli mi? B450MS2H anakart var.

Ryzen Master'dan yaparsan sadece açık olduğu sürece çalışıyor yani her bilgisayarı açışında Ryzen Master'ı açıp Apply'a basman gerek, genelde Ryzen Master'dan doğru değerleri bulduktan sonra anakart üstünde bu değerleri giriyorlar, mesela bir iki saat uğraşıp güzel bir voltaj ve frekans değeri buldunuz sonrasında BIOS'a girip bu ayarları kalıcı yapıyorsunuz.

Ryzen 5 3600 işlemcim ve PF240 soğutucu aldım yeni şu an kargoda. Oyun için kaç voltaj ve kaç GHz overclock yapmalıyım yardımcı olacak var mı? OC konusunda yeniyim nasıl yapacağımı tam bilmiyorum. Ryzen Master'dan yapsam yeterli mi? B450MS2H anakart var.
Neden o.c yapmak istiyorsun ekran kartın nedir?

Bunu soğutucu geldiğinde ve montajını yaptığında gerçek zamanlı görmek en iyisi.

Rx6600xt daha iyi performans için istiyorum cpb iyi olmuyor manuel oc yapın dediler ben de cbp yerine oc yapmak istiyorum.
CPB iyi olmuyor dedikleri şey bazı işlemcilerde gereksiz fazla voltaj uyguluyor, buda stok soğutucu ile kullanılırsa fazla ısınmasına yol açıyor, sizde zaten stok soğutucu yok o yüzden CPB ile ilgili bir sorununuz olmayabilir bunu işlemci ve soğutucu elinize ulaşınca denemeniz daha iyi olur.

Rx6600xt daha iyi performans için istiyorum cpb iyi olmuyor manuel oc yapın dediler ben de cbp yerine oc yapmak istiyorum.
Dostum dilediğin kadar o.c yap işlemci isteyen oyunlarda darboğaz olacaktır. Aynı sorunu ben i5 8600K ile yaşıyorum. Bunun tek çözümü 5600x gibi işlemciye geçmek.

Dostum dilediğin kadar o.c yap işlemci isteyen oyunlarda darboğaz olacaktır. Aynı sorunu ben i5 8600K ile yaşıyorum. Bunun tek çözümü 5600X gibi işlemciye geçmek.

İleride geçerim belki ama 5600X geçsem bile soğutucu gerekecek o yüzden ilk soğutucu aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı