Ryzen 5 3600 OC yapmak

BurakDuman973

Centipat
Selamlar. İşlemcime overclock yapmak istedim yaklaış 4 saatlik araştırmam sonucunda çok zorlamayacak şekilde bir şeyler yapmak istedim. Ancak tehlikeli olduğu için sizlere danışacağım. Görüntü paylaşacağım. İşlemci soğutucum Arctic Freezer 34esport Duo modeli. Kasanın önü kapalı ancak mesh ızgarada mevcut, kasa h500.

Gözlem sonucu boşta işlemci 46-49 derece arası.

Halihazırda puanınız gerçekten iyi.
Bu işlemci için UV (OC) rehberim var amatöre olsa. Girip bakabilirsiniz isterseniz.

Farklı bir konfigürasyon denedim. Sıcaklık 95 ancak kasa önü kapalı. Mesh olan ile yarın sabah ilk iş değiştireceğim. Yaklaşık olarak 7-8 derece oynattı kapalı olanı takınca. Şu anda işlemci 3600x'den önde görünüyor. Bu sıcaklıklar yük altında sorun yaratır mı uzun vadede? Teşekkür ediyorum. Verileri aktif bir şekilde paylaşacağım. Stabil bir değer yakaladağım da ise ufak çaplı bir öneri gibi bir şey yapacağım amatörce bu konunun başına.

Test esnasında alının ekran görüntüsü 95 derece stabil işlemci.

Sonuç

Güzel değerler fakat ben 1.35 ile 4250 kullanılması taraftarıyım. 1.4 normal kullanım için bir tık fazla yani işlemcinin degrade olup ömrünün kısalmasına sebep olabilir. 4250 ile 3600X yakalayacağını düşünüyorum.

Teşekkürler. Dediklerinizi dikkate alacağım. Birtakım testler yapacağım birazdan. Ön panel kapalı Yan Kapak Kapalı , Ön Panel Kapalı Yan Panel Açık , Ön Panel Mesh Yan Kapak Kapalı ( Bundan sonra kullanacağım konfigürasyon ) , Ön Panel Mesh Yan Kapak Açık olacak şekilde 4 adet test gerçekleştireceğim 4.4GHZ 1.40625V.'de. Sıcaklık olarak gözlem yapacağım sizler ile paylaşacağım. 4.3GHZ'de kullanmayı planlıyorum işlerim için. Ömür konusunda bir kısalma yapmaz diye düşünüyorum 4.3GHZ'de. Teşekkürler. Sonuçlar paylaşılacak.

Hocam voltaj hala çok yüksek. 1.30 falan deneyin. Benimkisini ben 3.8'de neredeyse 1'e kadar düşürmüştüm, uğraşsam 1.2-1.25'te 4.3-4.4 çalıştırırdım ve benim işlemcim 95W, yani 3600'e kıyasla biraz daha çekmeye meyilli. Silikonun aşırı kötü olsa bile 1.35'te falan 4.2-4.3 çalıştırabileceğini düşünüyorum.

Hocam daha acmiyim. Önce bitireyim şu 4 adet testi 3. bitti 4.ye geçmiş bulunmaktayım. Bundan sonra sizin dediklerini uygulayacağım. Mesh Panel Takıldı.

Düzenleme : Hocam sizin dediğiniz civarlarda değerleri kullanacağım konfig'de yani mesh panel kapak kapalı halde yapacağım. Zaten bu kasada nedense kapak kapalı olsa da olmasa da pek bir fark olmuyor.
Testler bitti ve Sonuçlar ; Test Anı ve Test Sonucu olarak ikiye ayırdım.

ÖNEMLİ NOT : BÜTÜN TESTLER [AMD NİHAİ PERFORMANS MODU]'NDA YAPILDI

Test 1 [Akrilik Kapalı Panel , Kapalı Yan Kapak]

Test 2 [Akrilik Kapalı Panel , Açık Yan Kapak]

Test 3 [Mesh Ön Panel , Açık Yan Kapak]

Test 4 [Mesh Ön Panel , Kapalı Yan Kapak] [Artık Kullanacağım Stil]

EK1

4.4GHZ 1.30 Volt
ile aldığım sonuç ;

4.45GHZ 1.45 Volt ile aldığım sonuç ;

Bugünlük benden bu kadar. Yarın devam edeceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…