Ryzen 5 3600 sıcaklık sorunu

majestic777

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Aşçı
Selamlar arkadaşlar Ryzen5 3600 kullanıcısıyım. İşlemcimin üstünde Masterliquid 240mm sıvı soğutucu da var. BIOS'dan Core performance Boost'u kapattım ayrıca Core Ratio'yu da Auto'dan 36.00'a sabitledim. Kasamın modeli Corsair Carbide Spec-Delta ve PC'nin olduğu oda da klima falan herhangi bir soğutma aracı bulunmuyor. İşlemci sıcaklığı hiçbirşeye dokunmadan önce 55'de geziyordu boş haliyle şu an yukarı bahsettiğim ayarlar haricinde CPU fan hızını BIOS'tan Ultra'ya getirdim MSI Afterburner'den baktığımda boş halde 43 derece olarak gözüküyor ayrıca İzmir'de oturuyorum. Bu havalarda klimasız ortamda bu sıcaklıklar normal midir? PC'yi bu gün kurdum daha o yüzden bu konuda pek bir tecrübem yok. Bu ayarları yaparken hiç PC'yi kapatmadım yani hiçbirkaç saat kapalı kalıp sonradan bu ayarlar sonucundaki sıcaklığa bakmadım ayarları yaptıktan sonra PC'yi birkaç kere resetleyerek ulaştığım sonuçlar bunlar. PC'yi bir süre kapalı tutup sonra yeniden açsam bu ayarlar sonucundaki gerçek değerleri o zaman mı elde ederim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hangi termal macunu kullandın?

Ryzen 5 2600 kullanıcısıyım, kule tipi soğutmam var Aerocool Cylon 4 Gaziantep gibi bir sıcak şehirdeyim. Boşta 35 üstünü görmüyorum. %100 yükte 55 üstünü görmedim. Termal macununu en son ne zaman yenilediniz?

Hangi termal macunu kullandın?
Ben kullanmadım hazır sistem üzerine ekleme yaparak İtopya'dan aldım onlarda muhtemelen sıvı soğutmanın termalini kullanmışlar çünkü kutudan çıkmadı.
CPB açarak yük altında kac dereceye ulaşıyor, onu kontrol edin, duruma göre kapatırsınız. 3600 sıcak çalışan bir işlemci, havalarında etkisi var tabii.
CPB açıkken 49'da idi suan 42-43 arasında seyrediyor.
PC yeni daha bugün ilk günü dostum
Aynı konuyu açmak için İntel tarafından istihdam ediliyor galiba bu insanlar.
Aynı konuyu açmak için değil bulabildigim tüm konulara baktım %90 CPB kapatın yazıp bırakmışlar bende ekstra bişey bulabilir miyim diye yazıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…