Ryzen 5 3600 sistem 3-4 saatte bir mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10

berattcan

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8+8 GB GSKİLL RAM 3600mHz
SSD veya HDD modeli
JAMES DONKEY JD512 m2 SSD
Ekran kartı
MSİ ARMOR GTX1080
Anakart
Asus Prime B450M-A
İşlemci
Ryzen 5 3600
Minidump dosyalarım.

Farklı hata kodlarıyla mavi ekran hatası alıyorum. Bunlar farklı alakasız zamanlarda oluyor. Bazen Chrome çöküyor.
-Memtest86 temiz çıktı.
-HD Tune temiz.
-Ekran kartı ve işlemci için 10dakikalık stres testleri sorunsuz.
-BIOS güncel.
-Ekran kartı driverım güncel.

1665396393878.png

1665396409929.png

BIOS ayarlarından RAM hızlarını 2133MHz olarak ayarladım şu an mavi ekran sıklığı azaldı.
Ayrıca belirtmeyi unutmuşum Chrome üzerinde özellikle video izlerken bu hatayı alıyorum çok sık olmamakla beraber.

Sürücüyü güncelledim.

Bu paylaştığınız Chrome ekran alıntısındaki STATUS_STACK_BUFFER_OVERRUN sorununu ben de yaşamıştım. Sebebi BIOS üzerinden RAM'lerin timing ve voltaj değerleri ile oynamış olmamdı; stabil olmayan bir overclock yapmıştım ve sürekli bu hatayı alıyordum. RAM'i eski haline çevirdiğimde düzeldi. Daha stabil bir overclock yaptığımda bu hata ile tekrar karşılaşmadım. Ama sizin durumunuzda bir farklılık olabilir.

Aldığınız sürücü hataları:

- mountmgr.sys = Mount Point Manager = Depolama birimleri için kalıcı isimler ve harflendirmelerden sorumlu Windows sürücüsü.

- bindflt.sys = Microsoft Bind Filter Driver = Dosya sistemi ad alanlarını farklı konumlara bağlar ve bu yeniden eşlemeyi kullanıcıdan gizler.

- Bir diğerinde Realtek sürücüsü ile ilgili hata var onun için zaten çözüm paylaşılmış.

Bu sürücü hataları depolama birimindeki bir arızaya veya Windows kurulumundaki bir probleme/bozulmaya işaret ediyor. Ama Windows'u tekrar tekrar kurduğunuzu, formatladığınızı yazmışsınız.

Problemin ana kaynağı, suçu diğer sürücülere atıyor olabilir. Mesela RAM veya depolama biriminizde oluşan bir problem sebebiyle bu yazdığım sürücüler hatalara sebebiyet veriyormuş gibi gözükebilir ama ana kaynak başkadır.

• MemTest86 testini XMP açık ve kapalı şeklinde 2 defa yaptınız mı? Gerekirse RAM'leri tek tek de test edebilirsiniz emin olmamız açısından.

• Suçu hemen G. Skill RAM'lere atmak istemem ancak sanırım RipjawsV modelini kullanıyorsunuz. Bu model ile ilgili sorun yaşayanlar, RAM'leri arızalı çıkanlar oldu. Belki sizde de öyle bir durum vardır. Ryzen işlemcilerin RAM konusunda biraz hassas olduklarını da hesaba katmamız lazım. Dediğim gibi RAM'leri tek tek test edin, XMP açık ve kapalı olacak şekilde toplam 4 ayrı test oluyor.

• Kullandığınız James Donkey NVMe SSD sebebiyle de bu hatalar yaşanıyor olabilir. SSD'yi söküp başka bir depolama birimi takıp ona Windows kurup deneyebilirsiniz.

• Önceki konularda anakart arızası tespit edildikten sonra anakart değişim sonucu çözüme ulaşanlar olmuş. Ama en son bakarsınız bu adıma.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı