Galiba Ryzen Master üzerinden de yapılıyor ancak ben BIOS üzerinden yaptım ve oradan yapılmasını tavsiye ederim. İnternette işlemci + anakartınızı yazıp undervolt yazarsanız bir sürü rehbere ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Ben öyle yapmıştım ve şansıma yine Technopat'tan bulmuştum rehberi, kendi anakartım için.
Undervolt için aslında 1usmus (Yuri Bubliy) adlı AMD çalışanının bir geliştirdiği program var. Programı buradan indirip ve inceleyebilirsiniz. AMD Ryzen 3000 serilerinde çalışmakta şimdilik. Programın amacı düşük voltaj ile yüksek işlemci hızı sağlamak. Çok detaylı ve teknik bir konu. Tabi derinlemesine araştırma yapmadan böyle bir işe kalkışmayın derim.
Arkadaşlar, ne UV'si? Ne saçmalıyorsunuz? Ortada daha döküm dosyası yok, bir şey yok. Bir kullanıcı sorununu öyle çözmüş olabilir fakat her mavi ekran her sistemde aynı değil!
Bir de program önerilmiş, şaka gibi! Açılmayan sistemde ilgili program nasıl çalışacak? Akıl var, mantık var!
Siz Windows 7 kurulu SSD olan ve oradan boot eden bir sistemden; anakartı, işlemciyi, ramleri söküp başka bir anakart-işlemci-ram kiti taktınız ve mavi ekran hatası alıyorsunuz doğru mu ?
Arkadaşlar, ne UV'si? Ne saçmalıyorsunuz? Ortada daha döküm dosyası yok, bir şey yok. Bir kullanıcı sorununu öyle çözmüş olabilir fakat her mavi ekran her sistemde aynı değil!
Bir de program önerilmiş, şaka gibi! Açılmayan sistemde ilgili program nasıl çalışacak? Akıl var, mantık var!
Siz Windows 7 kurulu SSD olan ve oradan Boot eden bir sistemden; anakartı, işlemciyi, RAM'leri söküp başka bir anakart-işlemci-RAM kiti taktınız ve mavi ekran hatası alıyorsunuz doğru mu?