Ryzen 5 3600 Sistem sıcaklık sorunu

karakusmehmet

Centipat
ASUS Prime B450M-K anakart.
Ryzen 5 3600 işlemciye sahibim.
Havalar sıcak üstüne bu havada bilgisayar kullandıgımızda bilgisayaramızda yanıyor.
Fakat söyle bir problem var kullandıgım sistemin normal ayarları ekstra yüksek sıcaklıkları gormesıne sebep oluyormuş bilgisayarın.
Ve bunun çözümüde işlemci voltajını düsürme vs gibi şeylerden çözülüyor diye okudum.
BIOS'a baktım fakat karışık geldi ve hiç bulasmadım.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Kullandığınız kasanın ön tarafından yeterince hava girişi oluyor mu? Eğer kasadan yana sıkıntı yoksa dediğimiz gibi BIOS ayarlarına girip Core Performance Boost ayarını kapatın. Sıcaklıkları tekrar kontrol edin.

Bu arada kaç derece oluyor işlemci?

Kullandığınız kasanın ön tarafından yeterince hava girişi oluyor mu? Eğer kasadan yana sıkıntı yoksa dediğimiz gibi BIOS ayarlarına girip Core performance Boost ayarını kapatın. Sıcaklıkları tekrar kontrol edin.

Bu arada kaç derece oluyor işlemci?

Kasanın önünde 3 adet fan var fakat önü kapalı ama üstü acık.
Arka tarafında da bir adet fan var kasada toplam 4 adet fan bulunuyor.
Şu an işlemci boşta ve 48 derecede.
BIOS'a girdigimde ise bilgisayar acılırken 58 gosterıyor.
Dediginiz ayarı kapatıcam ve test edeceğim gözle gorulur performans kaybı yasarsam eski haline geri alırım.

ASUS Prime B450M-K anakart.
Ryzen 5 3600 işlemciye sahibim.
Havalar sıcak üstüne bu havada bilgisayar kullandıgımızda bilgisayaramızda yanıyor.
Fakat söyle bir problem var kullandıgım sistemin normal ayarları ekstra yüksek sıcaklıkları gormesıne sebep oluyormuş bilgisayarın.
Ve bunun çözümüde işlemci voltajını düsürme vs gibi şeylerden çözülüyor diye okudum.
BIOS'a baktım fakat karışık geldi ve hiç bulasmadım.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Bios'a gir.Oradan advanced mode yani ez bios yani f7 tuşu ile advanced moda gir.Orada Aİ TWEAKER VAR. ORADA CPU CORE RATİO VAR ONUN ORAYA TIKLA KLAVYEDEN 363 YAZ ENTERE BAS. BÖYLECE ÇOK RAHATLATIRSIN.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı