Ryzen 5 3600 sistem takılıyor

Yer
Malatya
Daha 2 saate kadar bir şeyi yoktu bilgisayarın. Sonra açtım ve Photoshop'taki çizimimi bitirecektim. Yine kasmadan açıldı. Fakat ardından 2 dk'lığına bir yere gittim geldim ve çok fazla donmaya başladı. Sorunu ne olabilir? Acil yardımcı olun!

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
Ekran Kartı: Galax RTX 2060 Super 8GB 256Bit
RAM: Neoforza 8GB 3000MHZ
İşletim Sistemi: Windows 10

Son düzenleme:
RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Görev yöneticisi > Performans'tan donanımların ne kadar kullanıldığına bakar mısın?
1616257339340.png

arkada discord, g hub ve drawing padim için bir driver açık. bu kadar kullanımı normal mi?

Photoshop açık değilse 8 GB RAM'i olan bir bilgisayara göre kullanım fazla gibi geldi. İşlemler panelinde en çok Bellek tüketen uygulama hangisi?

8 GB belleğin %60'ı kullanımda görünüyor. Bende şu an tek sekmede Technopat açıkken ve başka uygulama çalışmazken 16 GB'tan 4,2'sini (yaklaşık %27) kullanıyor Windows 10. Ben Photoshop kullanmıyorum ama üst düzey oyunlar oynadığımız PC'ler için genelde 16 GB RAM tavsiye ediliyor. Photoshop kullanımı da oldukça kaynak kullanır sanıyorum. Özetle benim şahsi fikrim, belleği biraz yükseltmeniz gerektiği yönünde.

Eki Görüntüle 932053

arkada discord, g hub ve drawing padim için bir driver açık. bu kadar kullanımı normal mi?
Ben de 8GB ram kullanıyorum arkada discord, opera açık 5GB kullanım gözüküyor. Photoshop kullanırken hiç kasma takılma yaşamadım. SSD'nden kaynalanıyor olabilir onun da marka modelini belirtebilir misin?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı