Ryzen 5 3600 Sistem Toplama

Corleone

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 5000 TL civarında bütçem var. Şöyle bir sistem kurma niyetim var:

AMD Ryzen 5 3600
MSI B450 Gaming Plus MAX 4133mhz(OC)
G.Skill 16GB(2x8) SniperX Gri Kamuflaj 3600mhz
MSI GeForce GTX1660 Ventus XS 6G OC
Corsair Carbide Series SPEC-Alpha Kırmızı/Siyah
CoolerMaster 600W MWE 80+

Eski sistemimdeki HDD ve SSD'yi takıp devam etmeyi düşünüyorum. Fakat aklıma takılan sorular var.

1- Ekran kartı konusunda kararsızım. Rx 580, GTX 1660 Ti, GTX 1060 da seçenekler arasında. İşlemciye uygun olarak F/P olarak hangisi uygun olur?
2-Technopat aylık tavsiyelerde MSI B450M Gaming Plus çokça yer alıyor. Fakat Gaming Plus'ın fiyatı diğer B450M modellerine göre biraz yüksek. Bu farkı vermeye değer mi?

Görüşlerinizi bekliyorum.

Eğer 1660Ti alabilecek paranız varsa, o para RX590 8GB için de yeterli, 1600 serisi pek tavsiye etmem doğrusu, ısınıyor diyorlar ama kendim hiç kullanmadım, karar sizin. Bir de sisteme güç olarak High Power 600 watt 80+ GOLD önerebilirim, kasa size kalmış ama pahalı bence o kasa. Ardından asıl sorunuzu yanıtlamak gerekirse, aralarında öyle ahım şahım bir fark yok ama eğer dediklerimi yapar ve corsair almaz ve fazladan paraları değerlendirirseniz size bunu daha çok tavsiye ederim: MSI X470 Gaming Plus

İyi Forumlar...

Not olarak: bir de hocam, en azından benim düşüncem, RAM'leri 3600 değil de 3200 tercih ederseniz yine bir miktar para arttırmış olacaksınız. Şimdi bu aralar ben de yaklaşık 5000₺'ye sistem toplama derdindeyim ve baktığım anakart da X570 aslında, bu sebeple size bu şekilde şeyler söylüyorum

Son düzenleme:
1) Söylediğin ekran kartlarının içinde en performanslısı GTX 1660 Ti modelidir. Paran yetiyorsa onu al, yoksa RX590 veya 1660 al.

2) Ryzen 3000 serilerine özel güncel BIOS ile geldiği ve yeni bir anakart olduğu için diğer modellere göre yüksek fiyatlıdır.

Şimdi sistem yorumumu yapayım. Güzel bir sistem olmuş fakat kasa tercihi kötü. Bütçen yetiyorsa Cooler Master MB511, MB520, Phanteks P360X, 400 kasalarına bakmanı tavsiye ederim.

Gaming Plus anakartın en kayda değer avantajı oyunlarda öncelikli LAN avantajı. O da o kadar elzem değil bence. GTX 1660Ti öneriyorum kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…