Ryzen 5 3600 sistem toplama

Darkpasse

Kilopat
Yeni sistem toplamak istiyorum. Aklımda birkaç parça var.

İşlemci:

Ryzen 5 3600

Anakart:
Gigabyte B450m Gaming
MSİ B450m Gaming
Bu ikisi arasında kaldım Ryzen odaklı bir sistem istiyorum. Eğer Intel'den daha iyi öneriniz varsa onu da dikkate alırım.

RAM:
Corsair 16GB 2*8 3000mhz CL 15
İşlemci ile uygun olur mu bu RAM? MHz hızı CL oranı iyi midir?

SSD:
Corsair 240 GB M.2 SSD
Aklımda m.2 SSD almak var. Fiyat olarak bu uygun geldi. Sizce yeterli olur mu? Yoksa normal SSD mi alayım?

Ekran kartım, dış kasa, güç kaynağım var onlara gerek yok sadece bunlar arasında uyum sağlar mıyım?
Ekran Kartım: RX 570.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağınız 450W üstü ise sorun yaşamazsınız. Corsair'i SSD konusunda pek beğenmiyorum.
MSI anakarta o parayı verene kadar ben Bazooka veya TUF serisi bir anakarta yönelirdim. RAM olarak minimum 3200 MHz almanızı şiddetle tavsiye ederim. Hatta 100 TL daha koyup bu modeli alsanız çok daha iyi olur.

RAM olarak en az 3200 Mhz almanız tavsiye ederim.

Her parça iyi, güzel, ama Corsair hariç. Corsair üreticiden ziyade, etiket basan bir şirket. Hem SSD'de, hem RAM'de çiplerin üstlerini nasıl kapattıklarına dikkat edin. Kendi çipleri yok. İçinden çıkacak çipin üreticisinin ne olacağının garantisi yok.

Bu arada o CPU çok daha iyi GPU'lara layık. İleride güncellersiniz. Intel vs. bakmaya bence gerek yok. AMD'nin Athlon 64'ten beri çıkardığı en iyi F/P CPU'su 3600.

M.2 SSD öneriniz var mı?
350-400 tl arası.

İnanılması güç bir fiyata 512 GB Intel NVME SSD. Kendi kullandığım NVME destekli cihaz olsa alacağım. Yok. :/

Edit: İleride fiyat yükselirse diye: Tarih 20 Kasım 2019. Fiyat 450 TL.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…