Merhaba, aşağıdaki sisteme sahibim.
CPU fan değiştirmek için sistemi açtım yeni CPU fanı vs. taktım, bunları yaparken ekran kartını çıkartmak zorunda olduğum için çıkarttım, BIOS pilini çıkardım anakartı resetledim ve yeni fanı taktım.
Bunları yaptıktan sonra bilgisayarı topladım ve güç tuşuna bastığımda "eskisi kadar hızlı Windows ekranının gelmediğini fark ettim" ve bu sorunlar baş göstermeye başladı;
- Güç tuşuna basıyorum ve monitörde sol üst köşede - (tire) işareti yanıp sönüyor ve anakart boot logo ekranı bayağı bir geç geliyor,
- Bu monitördeki - (tire) işareti yanıp sönerken, bu süre içinde "eş zamanlı olarak" anakarttaki Debug (hata) "GPU LED'i" arıza veriyor/yanıyor,
- Monitördeki - (tire) ve anakarttaki GPU Debug LED düzeltikten sonra normal boot ekranı/logo geliyor ve sistem açılıyor.
- Ancak bu kadar da değil konu başlığında "garip" dememin sebebi ise anlam veremediğim bu problemler olduğunda USB portuna takılı Bluetooth klavye görmüyor, Bluetooth klavye USB Dongle'yi çıkarıp taktığımda klavye geliyor.
Çözüm arayışımda;
-Ekran kartını defalarca çıkarıp takmak ve Slot'a düzgünce takabildim mi diye kontrol etmek,
-BIOS pilini çıkarmak ve BIOS resetlemek,
-GeForce Experience ile driver güncellemek,
-Ekran kartı kasa bağlantı vidasını sıkıca sıkmak.
-Anakart BIOS güncellemek.
Bu yolları denediğimde hangi yolun işe yaradığını anlayamamakla birlikte en sonunda sorunu çözdüğümü "düşünmüştüm", zira artık yukarıdaki saydığım problemlerin hiçbiri yoktu, aynısı eskisi gibiydi.
Tam düzeldi derken,
Bilgisayarı açıp kapatmamda şu anda yine "ara sıra" yukarıda anlattığım tüm problemler tekrarlıyor. Bilgisayarı açıp kapatıyorum bazen düzeliyor.
Bu sorun ilk başlardaki gibi sürekli değil de "bazen" olduğu için bende foruma sorayım dedim ve konu açtım, sorun nerede ne yapmam lazım?
Sistem:
Anakart: MSI B550M Pro VDH.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: Gainward RTX 3060.
RAM: 4x8 Crucial - 3200 CL16.
Kasa: Gamepower Horizon mesh.
SSD; Kingston renegade 1TB.
HDD: WD Blue 2TB.
Windows 10 Pro 64 Bit.
Müsadenizle sizi etiketliyorum. 
@Recep Baltaş
Teşekkürler...