Ryzen 5 3600 sistemde disk ve CPU %100 oluyor

LonelyMan

Hectopat
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
KİNGSTON 240GB
Ekran kartı
GTX 1650 S
Anakart
B450M
İşlemci
RYZEN 5 3600
Steam'den bazı uygulama ve oyunlar indirdim ama basit programlar, zorlayacak sistem gereksinimleri istemeyen türden programlar. Disk %100 gözüküyordu görev yöneticisinde, biraz araştırıp onu hallettim bu sefer CPU %100 oldu ki disk kullanımı varken CPU %4 veya 5 Ti bu sefer disk kullanımı 4-5 olurken CPU 100 oldu.
Sistemim; Ryzen 5 3600, GTX1650 S, 16 GB RAM ve SSD var ama son zamanlarda çok basit programlarda bile sorun yaşıyorum neden olabilir bilen var mı?

Korsan oyun indiriyorsanız virüs bulaştırmış olma ihtimaliniz var, bir virüs taraması yapabilir misiniz?

Windows + R tuşuna basarak (msconfig) yazın.

üstteki önyükleme sekmesine tıklayın ardından gelişmiş seçeneklere tıklayın.

işlemci sayısı tikini açıp en fazla kaç çekirdeğe alabiliyorsanız uygulayıp sistemi tekrar başlatın.

Korsan oyun indiriyorsanız virüs bulaştırmış olma ihtimaliniz var, bir virüs taraması yapabilir misiniz?
Hocam konu sahibi zaten steam üzerinden satın alım yaptığını belirtmiş.

OLMADI DÜZELMEDİ

Korsan bir şey indirmedim, öyle bile olsa programı açmadan %3 gibi kullanıyor program açılınca böyle oluyor, virüs bulaşmış olsa bir şey açmadan önce de zorlanır.

Love craft diye bir oyun indirdim Steam'den ve acayip kasıyor öncesinde buna benzer bir oyun daha indirmiştim onda da olmuştu kasma öncesinde Crysis 3 oynadım kasma yoktu acaba bu sistem zorlanması Allah'ın işimi diye düşünmeye başladım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…