Ryzen 5 3600 Sisteme Kasa Ve SSD Önerisi

OldButCan

Centipat
Selamlar herkese. Yeni sistemime uygun kasa-PSU ve SSD arıyorum. Sistemim aşağıdaki gibidir. Ayrıca eklemek isterim ki anakartımın üzerinde 8+4'lük eps güç kablosu bulunmakta. Bunu dikkate alarak önerilerinizi belirtirseniz sevinirim.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Anakart: ASUS TUF X570 PLUS Wi-Fi.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 3200MHz RAM'ler.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2060 6 GB.

SSD 500GB düşünüyorum, M.2'ye gerek yok. Önerebileceğiniz SATA 500-480GB SSD'leri paylaşabilirsiniz.
Kasa önerilerinizi de bekliyorum. İtopya'da H500 var 750W LU1300TL ama içindeki PSU'ya güvenemedim.
PSU olarak Corsair RM750 düşünüyorum ya da ROG STRIX 650W.
Bütçe: PSU Max 1100TL. Kasa Max 900TL(egzoz fanlı olmak üzere, veya boş bir kasa uyguna+3'lü fan takılmak şartıyla.) SSD 500GB veya 480GB fark etmez.

Belirttiğiniz PSU'lar sisteminiz için oldukça gereksiz. 8+4 pinin sadece 8 pinini takarak da rahatça kullanabilirsiniz sisteminizi. Aşırı OC yapanlar için o +4 pin. Dolayısıyla önerilerim şunlardır.

PSU:
Hazır bütçeniz yetiyorken yüksek bir şey önereyim de ileride yükseltme yapmak isterseniz PSU ile uğraşmayın bir de.

Kasa:
PSU için bütçenizin altında kaldığımdan kasa bütçesini biraz daha artırdım.

SSD için bütçenizi söylemeniz daha iyi olurdu. En ucuz şunu önerebilirim.

Belirttiğiniz PSU'lar sisteminiz için oldukça gereksiz. 8+4 pinin sadece 8 pinini takarak da rahatça kullanabilirsiniz sisteminizi. Aşırı OC yapanlar için o +4 pin. Dolayısıyla önerilerim şunlardır.

PSU:
Hazır bütçeniz yetiyorken yüksek bir şey önereyim de ileride yükseltme yapmak isterseniz PSU ile uğraşmayın bir de.

Kasa:
PSU için bütçenizin altında kaldığımdan kasa bütçesini biraz daha artırdım.

SSD için bütçenizi söylemeniz daha iyi olurdu. En ucuz şunu önerebilirim.
Kasalar güzel, ancak ben tum pinleri takicam ileride overclok yapabilirim belki. Isimi riske atmak istemem. Ileride upgrade yapabilecegimden dolayi rm750 tercih etmek istiyorum. Kasa phanteks p400a rgb nasildir?

Gayet güzel bir kasa, alınır.

Bildiğim kadarıyla OC yapılacağı zaman bile 8 pin yetebiliyordu ama işinizi sağlama almak isterseniz de bir şey demem. Emin değilim çünkü bu bilgiden.

Selamlar herkese. Yeni sistemime uygun kasa-PSU ve SSD arıyorum. Sistemim aşağıdaki gibidir. Ayrıca eklemek isterim ki anakartımın üzerinde 8+4'lük eps güç kablosu bulunmakta. Bunu dikkate alarak önerilerinizi belirtirseniz sevinirim.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Anakart: ASUS TUF X570 PLUS Wi-Fi.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 3200MHz RAM'ler.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2060 6 GB.

SSD 500GB düşünüyorum, M.2'ye gerek yok. Önerebileceğiniz SATA 500-480GB SSD'leri paylaşabilirsiniz.
Kasa önerilerinizi de bekliyorum. İtopya'da H500 var 750W LU1300TL ama içindeki PSU'ya güvenemedim.
PSU olarak Corsair RM750 düşünüyorum ya da ROG STRIX 650W.
Bütçe: PSU Max 1100TL. Kasa Max 900TL(egzoz fanlı olmak üzere, veya boş bir kasa uyguna+3'lü fan takılmak şartıyla.) SSD 500GB veya 480GB fark etmez.

Adata serisi SSD alma da ne alırsan al.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı