Ryzen 5 3600 Test sonuçları

AliHallaç

Centipat
Öncelikle Prime 95 ile test ettim 5 dakikasında 92 dereceyi gördü bende testi sonlandırdım direkt.
Sonrasında CPU Z ile test ettim yine 5. Dakikasında 85 dereceyi gördü ama üstüne çıkmadı.

Power'ımı yeni aldım FSP Hydro 600W--ekran kartım RTX 2060 s--16 GB 3200 Dual kit RAM--anakart ASUS B450 TUF Plus 4400

İşlemci üzerinde stok fan mevcut lakin termal macunu yeni sürdüm.

Öncelikle Prime 95 ile test ettim 5 dakikasında 92 dereceyi gördü bende testi sonlandırdım direkt.
Sonrasında CPU Z ile test ettim yine 5. Dakikasında 85 dereceyi gördü ama üstüne çıkmadı.

Power'ımı yeni aldım FSP Hydro 600W--ekran kartım RTX 2060 s--16 GB 3200 Dual kit RAM--anakart ASUS B450 TUF Plus 4400

İşlemci üzerinde stok fan mevcut lakin termal macunu yeni sürdüm.
Normal Prime95 işkence testi, oyunlardaki sıcaklığı takip edin, 75 üstüne çıkmıyorsa sıkıntı yok.

Stok fan R5 1600 ya da R5 2600 için oldukça yeterli. Ancak R5 3600 için biraz yetersiz kalıyor. Oyun içerisinde can sıkıcı bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Test ya da çok ağır işlemlerde havlu attığını zaten anlamışsınız. Kule tipi ya da sıvı soğutuculara yönelmeyi ihtiyacınız doğrultusunda düşünebilirsiniz.

Muhtemelen sıvı soğutma alacağım ama buna rağmen sorun yaşayan arkadaşlar olmuş. Oyun içi takılmaların sebebini işlemciye bağlamıştım ama sorun olmayacağını söylediniz. Ekran kartımı test ettim harika sonuçlar aldım. PSU'yu yeni değiştirdim onda da sorun yok geriye sadece anakart kalıyor arkadaşlar sizce oyun içi takılma sebepleri anakart mı? Ha bu arada farklı monitörlerde test ettim sıkıntı aynı.
İşlemci sıcaklığı sorunumu çözdüm arkadaşlar. Belki aynı sorunu yaşayan arkadaşlar basit te olsa bu çözümden nasiplenirler.
Anakartımın performans Utility uygulamasından işlemci kullanımını expert yaotım değerleri maksimuma çıkardım şu an boşta 40 dereceyi geçmedi oyunda ise maksimum 45 dereceyi gördüm.
Tahminimce işlemci hızı dalgalanmaları sabitlenmezse voltaj da sömürerek ısı dengesizliği meydana geliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı